Спецпрокуратурата повдига обвинение на Ральо Ралев, грозят го до 6 години затвор

02 август 2020 11:10   4267 прочита


Скоро внасят обвинителния акт срещу бившия кмет на „Северен” и Иван Делевски

Обвинителният акт за корупция срещу бившия кмет на район „Северен” Ральо Ралев скоро ще бъде внесен в Специализирания наказателен съд. Това съобщиха за TrafficNews от Спецпрокуратурата.

„Разследването за корупционни действия в Район „Северен“, община Пловдив, е пред приключване и предстои внасяне на обвинителен акт в Специализирания наказателен съд. Към наказателна отговорност са привлечени кметът на Ральо Ралев“ и Иван Делевски”, съобщиха от обвинението. Оттам казаха, че бившият кмет на района ще е обвинен по чл. 304 ал. 1, което за облага на длъжностно лице и го грози до 6 години затвор.

Заедно с Ралев в съучастие е обвинен и бизнесмена Иван Делевски, чието наказание може да стигне до 3 години лишаване от свобода. От ареста на Ралев минаха вече 14 месеца. Той бе задържан на излизане от фитнеса на 30 май. Арестуваният кмет е наблюдаван от пет месеца за корупционни действия. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен.

Районният кмет е задържал умишлено документите на бизнесменът, а последният се обърнал към свои близък, който от своя страна го е свързал директно с премиерът Бойко Борисов. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски. Самият Ралев е на свобода под гаранция, чиято сума плати 150 хил. лева.

За 14 месеца животът на Ралев се промени съществено. След като хвърли оставка като районен кмет, той работи в семейната каравана в район „Южен”, която предлага цаца и бира. Въпреки това луксозната му хасиенда, в която живее продължава да бъде с незаконен покрив превърнат в тераса./trafficnews.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар