Специализиран екип от ВМС унищожи открития край Тюленово боеприпас

18 септември 2023 12:18   2 коментара   3616 прочита
сн. БНТ
сн. БНТ


сн. БНТ

Специализираният екип от ВМС обезвреди в 11:00 ч. боеприпаса, намерен тази нощ край Тюленово, предаде БНТ.

След получения сигнал военнослужещите са извършили оглед на място, при който е установено, че към останките на дрона е прикрепен 82-мм минохвъргачен осколъчно-фугасен боеприпас.

Преценено е, че поради силно увреденото му състояние, преместването и превозването на боеприпаса до полигон или друго, подходящо за обезвреждане място, е невъзможно.

Взето е решение минохвъргачният осколъчно-фугасен боеприпас да бъде унищожен на място, с контролиран взрив, в обезопасен район с радиус 150 м.

Хората, обитаващи намиращите се в близост сгради, са предупредени за стриктно спазване на указаните им мерки за безопасност.


Още за: БОЕПРИБАС   дрон   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
19 Септември 2023 10:15 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Както много други, и аз си задавах въпроса защо толкова се забавиха властите ни с дрона. Та вълните можеха да го върнат обратно в морето... Видяхме как леката конструкция се лашка на магия. Днес си мисля, че нашите са били прави. Първо е трябвало да установят чии е дрона. Но някой е трябвало да им каже. Проблема е, че този някой по това време е спял и не са смеели да го събудят. След като се е разбрало за произхода на дрона, от същото това място е трябвало да кажат какво да правят с него, но са се забавили и нашите чакат. Накрая решението е взето - боеприпаса да се унищожи/напълно резонно/, но както си е върху дрона - напълно нелогично. Най малкото е можело наши специалисти да го "копират" и ние да си правим. Да, но не - тогава щеше да стане ясно, че дрона е украински. А сега дежурните "анализатори" по радио и ТВ гледайки лукаво в обективите казват, че дрона може да е украински или руски. Питам се, какво ли би се случило, ако дрона наистина бе руски?


19 Септември 2023 10:59 | 333
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Щяха да си скъсат муцките и задниците от "догадки" и "предположения" и всячески щяха да ни убеждават, че руснаците и Путин искат да ни нападнат..... и всичко това за да се харесат на краварите и евроГЕЙският съюз. И щяха да лижат и мажат, да смучат и да ГО духат, само и само да се докажат че са ГЪЗО и КУРО лизачи!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар