Спецакцията в Чирпан срещу истински чудовища, вижте какво са извършили

17 февруари 2020 14:25   3 коментара   6013 прочита


Девет души са задържани, двама от тях са изтезавали възрастни хора за пари Чирпан

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов от рано сутринта са в Чирпан, където е започнала поредната специализирана операция срещу битовата престъпност. До преди малко в село Зетьово беше пълно с полиция и жандармерия. Проверяваха се всички коли на влизане и излизане от селото. Двама души са задържани.

В петък двамата извършители маскирани са заплашили с пистолет обитателите, завързали са ги и са търсили пари. Акцията продължава и към този момент. Двамата извършители на въоръжения грабеж са задържани днес при стартиралата операция срещу битовата престъпност. Специализираната операция срещу битовата престъпност започна от рано сутринта в общините Чирпан и Братя Даскалови, както и в селата Зетьово и Гита.

"Има сериозни резултати. По важното е, че това не е кампания, инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност и съм сигурен, че българските граждани в края на годината ще усетят резултата", заяви Гешев. Главният прокурор посъветва политиците, президента и премиера да не казват на прокуратурата какво да прави и накъде да гледа. Иван Гешев е категоричен...

В чирпанското село Зетьово са били задържани двама мъже за въоръжен грабеж. В петък, малко след 20 часа те нахлули в дома на Миньо Ангелов, заплашили го с пистолет, пребили него и 83-годишната му майка. "Дойдоха и викат пари давай и почнаха да ни бият. Вързаха ни краката със сезал. Майка и тя така бита, здраво бита", посочи Миньо Ангелов пред БНТ. "Още по-такива мерки да се вземат, защото просто ни е страх да живеем вече. Толкова възрастни хора има вече, които са самички, просто хората ги е страх да спят", каза Йорданка Иванова.

Акция на прокуратурата и полицията се провежда и в Стара Загора, където са били задържани 7 души за крупна кражба. "Тук по самата операция има задържани лица по конкретен вид престъпления. Само ще ви кажа, че и в Стара Загора в момента има една много добра реализация. Задържани са извършителите на крупна кражба. Взломна кражба, при която е открадната доста техника от склад на определена фирма", изтъкна Ивайло Иванов - главен секретар на МВР.

Извършена е проверка на криминалния контингент, като се изясняват мерките на хора с две и повече висящи дела. Акцията продължава. В момента се извършват разпити на деветимата задържани. Предстои до края на деня прокуратурата да им повдигне обвинения.

blitz.bg

3 коментара
17 Февруари 2020 18:20 | �������
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

ГЕШЕВ ТОВА ЛИ ТИ Е СИЛАТА БЕ АЛАНКУЛО КЪДЕ Е БОЖКОВ КЪДЕ Е ВАСИЛЕВ ГЪДЕ СА ГАЛЕВИ КОИТО СА ОДКРАДНАЛИ КОЛКОТО ДА СЕ ИЗДЪРЖА 30. Г. ЦЯЛА БЪЛГАРИА ТАМ НЕ СМЕЕШ ЗАЩОТО ЗНАЕШ АКО ГО НАПРАВИШ НЯМА ДА УМРЕШ ОТ БОЛЕСТ А ОТ 10. ГР. ОЛОВО...


18 Февруари 2020 01:29 | Майко мила...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Българийо, за тебе те умряха, една бе ти ... България, Вазов, училище ..


19 Февруари 2020 21:08 | до | �������
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А бе отворко, само тия четиримата ли обвиняваш. Такива като теб дето си нямат хабер кой какъв е ръсат тъпотии по форумите. Споменаваш Василев, а Пеевски къде е а. Или можем да плюваме по тия дето не са в България щото тия дет са тука може да ти потърсат сметка а. Скрий се и не се прави на герой. Кифлар.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар