Служител на община е арестуван за рекет при получаване на 10 000 лева 

05 август 2020 07:20   5530 прочита


В резултат от действия по разследване във връзка със сигнал за изнудване на собственик на недвижим имот, под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, при получаване на сумата от 10 000 лв. е задържан 29-годишен мъж, известен на органите на реда, съобщиха от полицията. 


Задържаният е служител от дирекция УСКОР в Община Варна. От градската управа съобщиха, че е разпоредена вътрешна проверка и се оказва пълно съдействие на разследващите органи. 

По информация на Петел задържаният общински служител е отговарял за строителния контрол във Варна. 

Във връзка с образуваното по случая досъдебно производство са извършени претърсвания на адреси във Варна. 

От работното място на едно от лицата, съпричастни към деянието, е иззета документация, относима към престъпната дейност. 

Задържани са общо трима мъже – на 29 години, на 47 години и на 36 години. Последният е установен като служител на Община Варна, участвал в престъпната дейност. 

Спрямо 47-годишният мъж и спрямо 36-годишният са взети мерки за неотклонение – задържане под стража. 29-годишният е установен като посредник, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 5000 лв. “. 

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар