След жестоката катастрофа в Пловдив: Скоростта на джипа е била над 180 км/ч?

14 май 2024 11:04   2 коментара   2408 прочита
сн. БНТ
сн. БНТ


сн. БНТ

Според изчисленията на инженерите от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" поне със 150 километра в час е навлязъл водачът на автомобила в кръстовището на бул. "Руски" и "6 септември" в Пловдив. Според автомобилния състезател Костадин Щерев навлизането в тази отсечка е било даже с още по-голяма скорост, което означава, че водачът не е имал възможност за никаква реакция, тъй като и гумите на автомобила, не са били подходящи, не са били подготвени за такава висока скорост, предаде БНТ.

"Можем да определим само средната скорост от предходното кръстовище. По изчисленията ни е тя е около 140 км/ч, което значи, че ако в долната част се е движил по-бавно, то тук е доста увеличена скоростта. Предполагаемо около 180 километра в час", каза Георги Стоилов директор на Организация и контрол на транспорта-община Пловдив.
 

"От кръстовището до това дърво той няма възможност за никаква реакция. Той направо се е ударил без спирачен път. С тази скорост оцеляването е почти невъзможно, както и се вижда", категоричен беше автомобилният състезател Костадин Щерев.


Още за: катастрофа   Пловдив   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
14 Май 2024 12:08 | Струма
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Умрели кучета какво ни занимавате с тази изметтттт.!


14 Май 2024 12:44 | Бай Ади
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Добре, че не са убили невинни хора.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар