Скандалът Борисов: Испанският „Периодико“: Борислава спешно затвори луксозния си бутик в Барселона

22 февруари 2020 11:12   5 коментара   15999 прочита


Луксозният магазин за дрехи в центъра на Барселона, в който Борислава Йовчева се занимавала с „управление и контрол“, изненадващо бе затворен, съобщи испанският вестник „Периодико“, цитирани от "Сега". Затварянето му съвпадна с деня, в който изданието публикува три статии, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с бившата манекенка и нейното семейство.

„Вчера магазинът беше отворен, а днес е затворен“, казва пред изданието служител, но без повече подробности. Следобед е пристигнал камион, в който служители натоварили дрехи и други предмети от магазина, чийто собственик е фирмата Emma BGS SL. Магазинът е бил франчайз на италианската марка Ermanno Scervino.

Работещи наблизо потвърждават, че скъпият магазин за дрехи на централната барселонска улица Paseo de Grácia е бил затворен между четвъртък и петък. От вчера вече има и обява на агенция за недвижими имоти, която отдава под наем помещенията от 140 квадратни метра. Междувременно соченият в разследването на „Ел Периодико“ като основен акционер във фирмата Numin Invest SL Александър Чаушев обяви пред в. „24 часа“, че е луксозната къща в Барселона е негова и Борислава Йовчева е живяла там под наем.

"Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там", казва той. Йовчева е живяла в луксозния имот като наемателка, но Чаушев казва, че не я познава лично. Взаимоотношенията им преминават през посредническа брокерска фирма. "Нямам представа дали е живяла сама.

Нито съм бил там, нито съм живял в Барселона през това време", обяснява Чаушев. Той е закупил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма. Преди да купи имота сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му, каза той. Той твърди, че испанските власти не са го търсили около разследването.

petel.bg

5 коментара
22 Февруари 2020 12:34 | evala
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Boko v zatvor!!!


22 Февруари 2020 13:44 | Я
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Дано


22 Февруари 2020 17:07 | Стефанов
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Страхотен шум!!! Питат Б. Б. за къща. А въпроса е много лесно решим - питайте го има ли нещо общо с тази Борислава. Също така евентуален ДНК тест на детето и кой е бащата ще разреши окончателно въпроса. Точно детето е ключа към проблема.


22 Февруари 2020 19:41 | България
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Прост народ, слаба държава или иначе казано докато има балъци, ще има тарикати, или не е луд този който яде баницата, а този който му я дава. Не харесвах Тодор Живков и неговото управление, защото бях млад и не осъзнавах много неща, но сега осъзнавам, че той е бил най-великият управник в овата история на България . Сега виждаме само недъгави управници и имитатори


23 Февруари 2020 09:42 | ���������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

На Боко от Банкя му се вижда края
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар