Ќовините на югозападна Ѕългари€
—узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си
   –егистрац舫абравена парола

—кандално! јрест за фоторепортер, опитал се да снима полицаи на протеста срещу »ван √ешев


15 септември 2019 10:39   3129 прочита‘оторепортерът от ¬еселин Ѕоришев е прекарал близо денонощие в ѕърво районно управление на ћ¬– в —офи€, след като се опитал да снима полицаи преди вчерашни€ протест срещу процедурата за избиране на нови€ главен прокурор и кандидата »ван √ешев. “ова съобщи сами€т той пред ЅЌ–.

"«апочвам да снимам и срещу мен нахлуват н€какви хора, които започват да ми крещ€т: " акъв си ти, бе? «а какво ни снимаш?  акъв си ти, бе нещастник?". јз казвам, че съм фоторепортер. "јз мога да снимам." Ћегитимирах се. Ќе ми об€сниха на какво основание са ме задържали, по никакъв начин", разказа потърпевши€т.

Ѕоришев е бил освободен от ареста днес по решение на —офийски€ районен съд. јдвокатът му Ќиколай ’аджигенов об€сни: "‘ормалното основание, на което е задържан, е ”каз за борба с дребното хулиганство. ќбаче ”каз за борба с дребното хулиганство не е основание за задържане под стража. “.е. задържането на ¬еселин Ѕоришев е незаконосъобразно. ѕричините, поради които е задържан? ¬секи път, когато н€кой гражданин, обикновен гражданин, когато има униформен полицай на улицата, в идеални€ случай се разминава само с шутове и "“и какъв си, бе?", вземане на телефона и изтриване на снимките. ј сега, независимо че става въпрос за фоторепортер, при това един от най-известните в страната, той е задържан. «ащото снима и качва снимки във ‘ейсбук на униформени полицаи. ¬с€ка една форма на полицейско насилие или злоупотреба с право, власт и т.н., вс€ко едно от ти€ неща е налице в този случай и е абсолютно безконтролно".

ќт ћ¬– потвърждават, че фоторепортерът ¬еселин Ѕоришев е бил арестуван преди вчерашни€ протест и че е бил отведен в сградата на районно полицейско управление на ћ¬– в —офи€, след което случа€т е докладван в прокуратурата. /novini.bg

ќще за: арест  полицаи  протест ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.