Шок! Леля от Провадия окова във вериги племенницата си, за да лекува,крадяла много

30 юни 2020 08:35   2443 прочита


  По сигнал за дете с верига на крака, което е намерено в двора на училище в Провадия от случаен минувач, е образувано досъдебно производство. То се води по член 142а, ал. 3 от Наказателния кодекс от Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна и визира наказателната отговорност на всеки, който противозаконно лишава от свобода непълнолетно лице.

След подадения от гражданина сигнал на място пристигнал полицейски патрул. 14-годишното момиче е отведено в полицията за установяване на самоличността му. Детето е било настанено в дома на леля си като приемно семейство с решение на Провадийския районен съд през 2013 год.

Срокът на настаняването бил тригодишен. Проверява се каква е причината той да е удължен и действащ до момента. Заради честото бягане от дома й лелята Г. И. връзвала 14-годишната си племенница с метална верига с катинар за легло. Днес момичето е успяло да отключи катинара и да избяга отново. Според обясненията й то бягало, за да извършва кражби.

Само за последните дни успяло да избяга от дома на леля си повече от 20 пъти. За скандалния случай е уведомена Агенцията за закрила на детето. Прокуратурата е назначила съдебнопсихиатрична експертиза на 14-годишното момиче, което е ученичка в осми клас в местно училище.

Действията по разследването продължават, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. 

  Blitz. bg


Още за: леля   вериги   племенница   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар