Шефът на СДВР с последни новини за екшъна в „Овча Купел“

23 септември 2019 15:14   3738 прочита


След преглед на екип на Спешна помощ бихме казали, че здравословното му състояние е добро, даже много добро. За психическото му състояние не мога да кажа. Това заяви шефът на СДВР ст. Комисар Георги Хаджиев в ефира на bTV по повод екшъна с барикадиралия се мъж в столичния квартал „Овча Купел“.

Припомняме, че мъжът се бе барикадирал повече от 20 часа, след като бе произвел няколко изстрели. „Не е оказал съпротива. В такива ситуации елементът на изненадата е в наш плюс. До колкото имам информация от колегите, в този момент е бил на компютъра – работил е“, уточни Хаджиев. „Радвам се, че този случай го разрешихме без никакви проблеми и за двете страни“ ,. коментира още той. По думите му подобен инцидент е имало през 2015 г. в заведение за бързо хранене. Намесват се колегите от 7-мо РПУ и тогава освен пистолета, са намерени метален бокс и хладно оръжие. „В този случай говорим за газово оръжие. Всяко едно лице, независимо от психическото му състояние би могло да си закупи такова оръжие. То не е било регистрирано.

Говорим за административно нарушение. Глобите не са много големи, до 500 лв. Говорим за газово оръжие, не огнестрелно. Би могло да има само обгаряния“, коментира комисар Хаджиев. Той обясни и реда, какво се прави с такива хора. "При такива случаи ги настаняваме с Центъра за психично здраве за 30 дни, след което ги пускаме. Има сестра, но не поддържа с нея контакти. Съпругата му е починала през декември миналата година, може и това да е отключило това поведение. Изключително трудно се комуникира с такива хора",коментира още шефът на СДВР. /blitz.bg/


Още за: СДВР   екшън   Овча купел   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар