СГС с подробности за обвинителния акт срещу Семерджиев

23 ноември 2022 12:23   1894 прочита


Софийска градска прокуратурата дава подробности във връзка с внесен обвинителен акт за тежкото пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли 2022 г. на бул. „Черни връх“, при което загинаха две жени.

На 5 юли Георги Семерджиев уби с бясна скорост, дрогиран, две млади момичето. Обвинителният акт вече е готов, а максималното наказание, което може да получи, е 20 години.

"Преди няколко месеца ви дадохме обещание за справедливост. През тези месеци всички работиха като пчелички, за да изпълнят това обещание", това заявиха от прокуратурата относно случая "Семерджиев", предаде glasnews.bg.

"Обвиненията срещу Семерджиев е за 5 извършени от него престъпления, 2 от които на 10 юни 2022 година", съобщи един от наблюдаващите прокурори по делото.

"Повдигнато е обвинения за това, че на посочената дата е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица. Деянието е извършено след употреба на метамфетамин. Деецът е шофирал, без да има необходимата правоспособност и е избягал от местопроизшествието." 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар