СГС не даде ход на делото срещу Васил Божков

14 юни 2024 10:11   1 коментар   2510 прочита


 
 
Софийският градски съд не даде ход на делото срещу Васил Божков. Днес трябваше да се проведе първо заседание, разпоредително, по делото срещу бизнесмена, по което е подсъдим по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.
 
Причината за отлагането е, че съдът не е разпоредил призоваването на пострадалите страни за днешното заседание. Делото бе отложено за 5 юли от 11:30 часа.
Васил Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта (ДКХ), които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, като са събирани много по-ниски такси.


На съд са предадени десет лица. Васил Божков, като организатор и ръководител на групата, а останалите девет като участници в нея. Това са  Тодор Марков, Пламен Георгиев, Огнемир Митев, Йоана Чолакова, Елена Динева, Борис Бекяров, Александър Тумпаров, Георги Попов и Александър Георгиев.

 dnes.bg 
 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
15 Юни 2024 11:11 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е ТА КАК? БОКО ТИКВАТА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, А ВАСКО ЗАРЧЕТО СИ ПЛАТИ, МИЛИЯ!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар