Сензационен обрат с делото срещу Митьо Очите и свирепата му банда

02 април 2024 14:11   3 коментара   4753 прочита


Никой не иска да поеме делото заради отчасти компрометираното досъдебно производство и промяна на показанията на основните свидетели

Делото срещу групата на Митьо Очите ще продължи в Софийски градски съд, показа проверка на Флагман.бг, извършена в понеделник следобед.

Оказва се, че близо месец се водят спорове за подсъдността, заради което се създаде усещането, че делото е изчезнало.

Софийски градски съд през февруари е прекратил производството, а поредният съдия-докладчик е приел, че не му е подсъдно. Посочил е, че следва да бъде съобразено мястото на извършването на най-тежкото престъпление – Слънчев бряг, заради което е изпратил папките към Бургаския окръжен съд.

БОС обаче е отказал да го приеме на 8 март и е повдигнал спор за подсъдност пред ВКС.

Преди няколко дни върховните магистрати са се произнесли, че процесът трябва да продължи в Софийски градски съд. Те са изтъкнали, че има и друго определение за подсъдността от 8 септември 2023 година, когато отново делото е пратено в СГС.

Очаква се сега Софийски градски съд да насрочи дата за заседанието.

Подсъдими са Димитър Желязков, дъщеря му Станислава, Карен Ованисян, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков и Пламен Петков.

Процесът се гледаше първоначално в Специализирания съд, но след неговото закриване започна отначало в СГС, където имаше множество отводи, а сега и опит да се прехвърли обратно към Бургас.

Според информация на сайта, никой не иска да поеме делото, не заради предполагаем страх на магистратите от подсъдимите, а по-скоро заради отчасти компрометираното досъдебно производство и промяна на показанията на основните свидетели, което до голяма степен предопределя крайното решение.

Защитата също е солидна, ангажирани са някои от най-добрите наказателни адвокати в България като Илиян Василев, Росен Кожухаров, Петър Димитров и Марина Ангелова./blitz.bg


Още за: Митьо Очите   дело   съд   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
02 Април 2024 17:18 | Ювенал
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Имитация на държава и на правосъдие! В една “бяла“ държава тези бандюги досега щяха да са си излежали присъдите при бай Ставри, а тук делото не може дори да започне и само се прехвърля като горещ картоф от едно съдилище на друго. Ама т. нар. “съдии“ си получават тлъстите заплатки от нашите данъци, нали, и папкат!


02 Април 2024 19:32 | Zagan
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

hahahahahah


02 Април 2024 20:21 | van
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Гешев ги хвана всички а сега сарафов почва един по един да ги пуска вижда се къде духа ветъра
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар