Родителите бранят учителката, наредила плюнки по третокласник

04 февруари 2020 10:21   4 коментара   4120 прочита


Тя е наказана с предупреждение за уволнение

Родителите от 3 б клас на училище „Проф. Иван Батаклиев“ в Пазарджик са направили подписка в защита на преподавателката Верка Маратилова. Това заяви пред TrafficNews.bg директорът на училището Даниела Кемчева. Подписката е събрана след родителска среща, на която тя се е извинила за постъпката си, при която накара третокласници да заплюят съученик.

За крайната възпитателна мярка родителите на плютото дете разбират след няколко дни и решили да го преместят в друго училище. Проверка в училището извършиха и социални работници. Няма данни за извършено престъпление, няма да се образува досъдебно производство за провинението на учителката в Пазарджик, която накара съученици да заплюят друго дете. Това съобщи окръжният прокурор Васил Малинов.

Директорката на училището заяви, че преподавателката е наказана с последно предупреждение. Тя допълни, че учителката не е имала никакви други предпоставки. Неприятната ситуация е станала на 9 януари по време на междучасие, но стана известна в понеделник. Учителката в училище „Проф. Иван Батаклиев“ е подредила всички деца от 3б клас в колона по един и ги е накарала да заплюят техен съученик, докато той е бил изправен пред дъската. Причината – наплютото дете било оплюло преди това двама свои съученици.

От прокуратурата са отказали да образуват досъдебно производство и са препратили материалите по случая в Регионалното управление образование в Пазарджик. Верка Маратилова не пожела да коментира темата. Тя е наказана с предупреждение за уволнение.

4 коментара
04 Февруари 2020 13:47 | ЧУЛ НЕЩО
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

тази учителка ако може така да се нарече следва незабавно да бъде уволнена без право да заема тази длъжност. Детето е стресирано за цял живот, а тя не смее да застане пред камера..... ВЪН ОТ СИСТЕМАТА..... СРАМ И ПОЗОР


04 Февруари 2020 23:04 | До Недочул
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

А другите две деца, които са плюти преди това от въпросното дете, не са ли и те стресирани? Това дете изобщо никаква ли вина няма? Може и да не е най- правилното решение, но има много трайно проблемни деца като това, които все пак трябва да бъдат спирани и санкционирани по някакъв начин. А до сега системата само ги толерира да вършат глупости безнаказано.


05 Февруари 2020 10:50 | Китан
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Може ли да командироват учителката по всички училища, малко да вкара в ред синчетата на новобогаташчетата! Щом женствения министър не може, явно жената е взела в ръце всичко. Смело и напред!


05 Февруари 2020 13:06 | �� ����� �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Само да знаете колко такива келеши има като тоя дето наплюл децата, пък учителката явно и е дошло до гуша от неговите "палавости"накарала другите деца да го наплюят, за да види какво е. А родителката му по телевизията се плюнчеше яростно колко бил обиден и унижен невъзпитаният и наследник и как учителката трябвало да бъде уволнена. А правилата пък са такива, че няма как от училище да бъде изхвърлено такова арогантно леке дето тормози целия клас. Да не говорим пък за циганетата които задължително са разпределени поне по едно в клас. Те тормозят другите деца, крадат и безчинстват и никой няма право да ги изгони. Учителите със сигурност са на ръба на нервите си от неадекватните правила, които им налагат.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар