Разследващи със страшни разкрития за Плъха, разстрелян от д-р Димитров ...

09 март 2018 11:24   2 коментара   10350 прочита


Рядко сме попадали на по-безскрупулен и долен тип от Жоро Плъха. Той никога нищо не признаваше. Навремето заловихме съучастника му в кражбите, така стигнахме до Жоро Плъха и го арестувахме. Осъдиха го на 4 години затвор. Това разказаха разследващи, които пожелаха анонимност.

Tогава ченгетата претърсили дома на Георги Джевизов в „Столипиново“, в тоалетната открили автомат „Калашников“, незаконно притежаван и вероятно краден от някъде. Над 30 обира е имал в района на Второ РУ в Пловдив бандитът. През 2003 година поникнал в дома на мъж, който спял.

Човекът станал, имало е схватка, Плъха го е наръгал с нож в корема, нападнатият бил с опасност за живота, за щастие - оцелял. Било е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител. По-късно е заловен съучастникът на Плъха, който много трудно се е решил да го издаде. Той казвал, че се страхува Плъха да не го убие, ако проговори. По-късно мъжът, който бил наранен и ограбен в дома си разпознал Джевизов, но той не си признал. Нямало достатъчно доказателства и делото било прекратено. При друг случай нахлул в дома на семейство пловдивчани, докато спели.

Жената се събудила, до нея наглият крадец прибирал от нощното й шкафче златни накити. Тя не събудила нарочно мъжа си, защото се ужасила, че престъпникът ще ги убие. При трети случай Плъха влязъл в друг дом, задигнал оръжие от мъж. Много били престъпленията на Плъха, казаха още нашите източници.Cлучайно попаднахме вчера на кредитен инспектор от фирма за бързи кредити. Дамата сподели пред репортера ни, че е познавала Джевизов, защото често е ползвал услугите й. Нямала представа с какво се препитава, после от медиите разбрала кой е. Винаги обаче връщал навреме заемите, нямало е нито ден забавяне.

„Ето значи от къде е взимал пари, от кражбите“, каза жената и чак сега си обясни защо Плъха, въпреки че е ром, никога не е оставял непогасени кредитите си. По информация в нощта на нападението над имота на д-р Иван Димитров Плъха е бил сам. Появиха се съмнения, че младата му съпруга го е придружавала, че вечерта преди да предприеме последната акция в живота си, Плъха е оставил жена си да проституира на „Скобелева майка“. Припомняме, че Плъха стана печално известен преди седмица. Той нахлул да краде в гаража на рентгенолога д-р Иван Димитров.

Медикът го наблюдавал половин час от терасата си. Не се обадил на полиция. После слязъл долу, последвала схватка. Плъха е уцелил с нож в крака лекаря. Димитров изстрелял цял пълнител от незаконен пистолет. Един от куршумите улучва в гърдите крадеца, който бяга и се скрива в района. На сутринта е намерен мъртъв, издъхнал от кръвозагуба. Д-р Димитров се е опитал да прикрие следите от убийството, измил е ножа, с който е бил наръган в крака, извикал е приятел, който е скрил пистолета. В началото пред полицията е отричал всичко, после е направил самопризнания. Медикът беше арестуван за 72 часа, после освободен с мярка „подписка“. Той ще отговаря за превишаване правата на неизбежна отбрана и за незаконно притежание на боеприпаси и оръжие.

Погребението на Жоро Плъха е днес. В „Стопилиново“ има засилено полицейско присъствие.

/blitz.bg/


Още за: дело   Жоро Плъха   район   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
09 Март 2018 17:26 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

НА ДОКТОРА НАГРАДА ЩОМ Е ЛИКВИДИРАЛ ТАКЪВ , И ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КОИТО Е ИЗВЪРШИЛ.


19 Април 2018 21:16 | saseda
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Язък за доктора, ма такава ни е държавата и съда... Превишаване правата при неизбежна самоотбрана, хаха, леле... Вие тия права мерите ли ги и я вие да се почувствате така аз да съм до вас и да ви ги меря... В Америка си ги гърмиш като стой та гледай...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар