Разкриват подробности за началниците на ГДБОП и престъпната схема

28 юни 2020 09:37   4550 прочита


 

Прокуратурата и МВР ще дадат брифинг днес по повод неутрализирането на Организирана престъпна група (ОПГ) с участието на ръководни служители в ГДБОП. БЛИЦ припомня, че двама висши служители на ГДБОП и един служител на МВР бяха задържани при специализирана операция в четвъртък. Арестуваните са началникът на отдела за противодействие на наркотрафика от Главна дирекция за борба с организираната престъпност” и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР.

 Главният прокурор Иван Гешев посочи още в петък, че продължават претърсванията на множество обекти и жилища. Предмет на делото е организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на чадър върху групи за наркотрафик и разпространение на наркотици не само на територията на България.

„Това са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците у нас, както и основните ни контакти с нашите международни партньори, посочи той. Главният прокурор Иван Гешев вече каза и че арестуваните в ГДБОП са били на хранилка на всяка наркогрупа, която си е плащала.

Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов бяха освободени от длъжност. В брифинга днес ще участва говорителят на главния прокурор Сийка Милева, наблюдаващият досъдебното производство прокурор Георги Николов и директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност“ на МВР. Очаква се днес  да има яснота и по отношение на мерките за неотклонение, както и подробности около действията на групата.

Блиц

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар