Работник полетя от 12 метра и загина злощастно в Пазарджик

02 юни 2020 14:01   7970 прочита


Инцидентът е станал с 39-годишния мъж, който е монтирал елементи в покривната конструкция на строяща се сграда

Следствено дело е образувано  във връзка със смъртта на работник, който е паднал от покрива на новострояща се сграда в района на Регионалното депо за отпадъци в Пазарджик, потвърди говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов, информира "Монитор". Инцидентът е станал с 39-годишния мъж, който е монтирал елементи в покривната конструкция на бъдещата инсталация за компостиране и сепариране на отпадъци.

Той е паднал от близо 12 метра височина и е починал на място. Сигналът за случилото се е подаден на тел 112 около 11,30 часа преди обяд вчера. На мястото веднага са изпратени екипи на полицията, " Спешна помощ " и прокуратурата, под чието наблюдение се води следствено дело. Повикани са и инспектори от Областната инспекция по труда.

Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ само са констатирали смъртта на човека. Все още се изясняват причините, довели до злополуката. Загиналият е бил нает в пазарджишка фирма, на която е бил възложен строежът. Предполага се, че до фаталния инцидент се е стигнало по невнимание. Обстоятелствата около злополуката се проверяват и от инспекторите по труда, засега се знае само, че човекът е бил с изряден трудов договор./blitz.bg

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар