Пуснаха съпругата на Божков на свобода срещу 1, 5 млн лева 

21 февруари 2020 08:05   1 коментар   4669 прочита


Съпругата на Васил Божков – Елена Динева, бе пусната от ареста, след като Специализираният наказателен съд наложи мярка "парична гаранция" в размер на внушителните 1, 5 млн. лева. Сумата не е рекордна, тъй като абсолютно същия размер бе определен и за друг приближен до Божков – бизнесменът Александър Тумпаров. 

Специализираният наказателен съд не уважи искането на прокуратурата да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Динева, която бе задържана за 72 часа във вторник. 

Срещу нея вече е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, за чийто ръководител прокуратурата сочи именно Божков. Той все още се намира на територията на Обединените арабски емирства, а от българска страна вече са изпратени документите за неговата екстрадиция. Елена Динева бе доведена в съдебната зала с белезници и под конвой от съдебна охрана. 

Според държавното обвинение тя е била съпричастна към дейността на групата от 2014 до 2020 година. Справка в Търговския регистър показва, че Динева е участвала и в няколко дружества, на част от които е била и член на управителния орган. 

Пред съда обаче тя заяви, че нито едно от тях не е било носител на лиценз, както и че не е кандидатствало за такъв пред Комисията по хазарта. Участието ѝ във фондация „Тракия“ пък се изразявало само и единствено в организирането на няколко международни събития и издаването на каталози. По думите ѝ всички останали фирми са работещи и с изрядно счетоводство. 

1 коментар
21 Февруари 2020 09:07 | от Петрич
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да бе да - всичко е изрядно- колко е изрядно на Баневи - на Стойкови - на Балеви - на Арабаджиеви . Маймуни съсипахте всичко до което се добрахте. Всички ушета на ДС -на полицията - на БКП- ЗАЕДНО С Курнелия НИНОВА И - РУМЕН РАДЕВ - всички в един кюп.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар