Пуснаха ЛиЛана под домашен арест

04 юни 2020 20:35   3476 прочита
сн. Бгнес
сн. Бгнес


сн. Бгнес

Брат й Скилър все още е на свобода, въпреки че не е платил наложената му гаранция

Поппевицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, беше освободена под домашен арест. Тя, съдруужникът й Мартин Димитров и брат й Александър Деянов са обвинени в това, че чрез фирмата "Нованор" са източили евросредства, като са продали един и същи софтуер на няколко фирми. 

Специализираният наказателен съд счете, че няма опасност Деянова да се укрие или да извърши престъпление. Няма обосновано предположение и за авторство за едното обвинение - заплахи към служители в АПИ. Според магистратите трябва да има баланс между интересите на досъдебното производство и тези на обвиняемата и мярката за неотклонение да не се превръща в репресия. 

Адвокатът й Николай Хаджигенов заяви, че ще обжалва домашния арест, защото, по думите му, ЛиЛана трябва да е на свобода без мярка за неотклонение.

Гледането на мярката в Апелативния специализиран наказателен съд е насрочена за 11 юни.

Братът на певицата Александър Деянов, познат като бийтбоксъра Скилър, все още е на свобода, въпреки че отказва да плати наложената му гаранция от 50 000 лева. Срокът за внасянето на парите изтече на 21 май. Тогава Скилър се яви доброволно в Централния софийски затвор и заяви, че няма да плати гаранцията. Но така и не беше върнат зад решетките. Към днешна дата твърди, че все още никой не го е потърсил.


Още за: Лилана   свобода   арест   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар