Първа СНИМКА на 20-г. Мустафа, погубил двамата си братовчеди в кървавото меле край Айтос

28 септември 2020 16:58   5586 прочита


След инцидента той бе задържан за срок до 72 часа, свидетелството му за управление на МПС е отнето

Бургаската окръжна прокуратура иска постоянен арест за Мустафа М., който на 25 септември причини тежка катастрофа на пътя между Провадия и Айтос, при която загинаха двама души. Той е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта им и средна телесна повреда на трети човек – всичките спътници в неговата кола. 

Малко преди полунощ 20-годишният Мустафа натиснал почти докрай газта на БМВ и в условие на десен завой в района на село Ябълчево загубил контрол над автомобила и заради високата скорост, несъобразена с релефа на пътя, колата поднесла и се забила в едно от крайпътните дървета.

По данни на Флагман.бг, Мустафа е дал отрицателен резултат на тест за употреба на алкохол, взета му е и кръвна проба. Припомняме, че във фаталния баварец пътували четирима души - 18-годишният Исмаил е седял на предната седалка, а зад волана е бил 20-годишният Мустава, а отзад – двамата загинали младежи на 17 години Реджеб и Хюсеин. Мъжката компания се прибирала към Айтос след къна - при мюсюлманите в навечерието на сватбата у младоженците се прави къна геджеси - у булката, и даул чалдърмак у жениха.

Това е като прощалните моминска и ергенска вечер. Четиримата младежи имали роднинска връзка, били братовчеди. За нещастие обаче сватбените намерения се почерниха, заради нелепия инцидент. Семейството е съсипано от трагедията, която ги сполетя, коментират жители от село Чукарка, които още не могат да приемат, че Реджеб и Хюсеин вече ги няма на този свят.  

Мустафа М. бе задържан за срок до 72 часа ден след катастрофата, свидетелството му за управление на МПС е отнето. Прокуратурата вече е внесла искане за взимането на постоянна мярка „задържане под стража“ и предстои Бургаският окръжен съд да насрочи начален час на заседанието си, което ще се проведе днес./Blitz.bg

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар