Проверка: 50 затворници осъмнали пияни в общежитието на пловдивския затвор

05 октомври 2019 10:48   4648 прочита


Близо 50 души затворници от ТПО "Хеброс" на пловдивския затвор осъмнали в безпаметно състояние след пиянска нощ, проведена против всякакви правилници и наредби на местата за лишаване от свобода. Според наши източници груповото нарушение станало преди седмица, но е направен опит за прикриване на ситуацията. В последствие обаче информация за масовото напиване стигнала до началниците на общежитието и затвора Стоян Грозев и Запрян Илиев, които разпоредили проверка.

Според запознати алкохолът е бил внесен от затворник, който се оплакал от зъбобол. През нощта той е напуснал спалното помещение, а в нарушение на разпоредбите дежурния го извел навън и му дал аналгин. Според свидетели, на връщане той внесъл в ТПО-то една чанта с няколко бутилки концентрат и дрога. Затворниците от цялата барака пиянствали до сутринта.

Това обаче не е единственото нарушение на дисциплината. Дежурният офицер не е подал сигнал до главния надзирател, нито е отбелязал инцидента.

В момента тече проверка ог Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" , а според източници от ръководството на затвора, виновният служител го очаква дисплинарно наказание. На този етап не е ясно дали ще бъде доказано внасянето на алкохол зад решетките, защото след въпросната нощ никой от затворниците не е тестван с алкомер. Проверяващите трябва да разчитат единствено на свидетелски показания, което обаче означава, че виновните трябва да си признаят нарушение, за което ще получат наказание./ trafficnews.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар