Проститутки на метри от сградата на община Стара Загора

28 юли 2014 09:26   1 коментар   12810 прочита


Жители на Стара Загора са подложени на системен тормоз от проститутки и сутеньори в техния квартал, съобщи БТВ.

Изхвърлени презервативи, шум и крясъци през малките часове - това търпят хората, живеещи в близост до старозагорския парк „Станционна градина”. След залез слънце междублоковите пространства се превръщат в сборища за платени секс услуги.

„Това, което става пред нас, е сборище на проститутки и травестити. Има и хомосексуалисти най-различни. Периметърът им е доста голям. Аз поне съм виждала да кажем 5-6 момичета, понякога и 10 момичета. Най-жестоки са нещата след един часа през нощта, когато започва караница между самите проститутки за клиентите и има и бой от страна на сутеньорите. Изобщо това е психически тормоз. Това продължава някъде до 2-3 часа през нощта”, разказват потърпевшите.

Част от жителите на квартала не посмяха да застанат пред камерата. Те обаче споделиха, че проститутките много често дори пребъркват джобовете на почерпените си клиенти за пари.

„Те преди влизаха и във входовете вътре, което беше много неприятно. Във входовете, в асансьорите, по етажите... Аз мисля, че всички знаят, че има тук проституция, но никой нищо не прави. Така че според мен и полицията не си гледа, както трябва работата. Пристига колата, събира ги и после същата история се повтаря”.

В един от парковете момичета предлагат секс услуги всяка вечер. Той се намира на 600 метра от сградата на общината в Стара Загора и само на няколко от домовете на хората от града.

Момичетата пристигат малко след 23.00 часа, докарани и охранявани от своите сутеньори. Обясняват, че секс услугите вървят по около 10-15 лева. Всички са от ромски произход. Обяви за отдаване на стаи под наем за по час са разлепени в целия квартал.

Въпреки че от областната дирекция на МВР не пожелаха да коментират случаите на проституция в квартала, уточниха, че извършват ежемесечни проверки. От началото на годината акциите са 8, като има съставени 68 предупредителни протокола. За миналата година те са били 235. /24 часа /

1 коментар
28 Юли 2014 09:41 | saroian
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

от там е големия контингент, и се поддържа от общината...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар