Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕърза пица с €йца  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

ѕрокурор »ван √ешев с горещи данни за спецакци€та пред ресторантите на √ол€мата Ѕирма!


14 септември 2018 13:59   4582 прочита ъм момента н€ма задържани лица. ’ората, които са установени на м€сто, присъстват. Ќ€ма да посоча имена кои хора са на м€стото. »ма вариант н€кои от т€х да бъдат задържани за 24 часа, това ще стане €сно до кра€ на ден€. ¬ ресторанта не присъстват собствениците на ресторанта.

“ова за€ви на извънреден брифинг зам.- главни€т прокурор и ръководител на —пецпрокуратурата »ван √ешев по повод акци€та пред ресторантите, собственост на близки на √еорги —таноев - Ѕирмата. "¬ момента трима са наблюдаващите прокурори по досъдебно производство. “о е изпратено във вторник от колегите в ѕловдив. —ъбрани са доказателства, че е налице организирана престъпна група.  оординирахме се със спецпрокуратурата. ќт вторник започнахме да събираме доказателства за по-високите ешалони на престъпната група, преди това имаше подробности само са шофьори и работници.

ќт сутринта има претърсвани€ и обиски на домашни адреси, офиси и ресторанти", каза още √ешев. “ези хора са били собственици на фабриките, те са организирали производството и са получавали финансови€ ресурс, от фабриката в  арнобат - той е около 7 милиона. Ќие сме малка държава - всеки бизнес познава съответните хора, които го практикуват. ’ората, които могат да осигур€т машини, са 10-15 човека. ¬ момента могат да си направиш незаконна фабрика в ко€то и да е страна, докато не се забрани.

ќфициална връзка с акци€та срещу господин —тайков не е намерена, съобщи още зам. главни€т прокурор. ѕо-нататъшните действи€ завис€т от приключването на акци€та днес. —поред доказателствата, колегите от ћ¬–-ѕловдив са добили информаци€ за пране на пари, съответно се е сигнализирала и окръжната прокуратура. ¬ резултат на работата им предприехме действи€, каза още √ешев. “ой допълни, че не са намерени цигари при обиските, над 21 адреса се провер€ват. —пециализираната прокуратура извършва следствени действи€ срещу организирана престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на цигари и пране на пари.

ƒействи€та на —пециализираната прокуратура са по разследване, прието по компетентност от ќкръжна прокуратура - ѕловдив, предвид събрани доказателства за престъплени€, извършени от организирана престъпна група. ѕо-рано съобщихме, че спецчасти са извели ≈влоги —таноев - Ѕирмата от заведението му в —офи€, като трима-четирима тежковъоръжени конвоираха бизнесмена до черен автомобил. —пецпрокуратурата и ∆андармери€ са затворили и претърсват сръбски€ ресторант „Ѕест”, бивш „ ошарите”.

"¬ момента трима са наблюдаващите прокурори по досъдебно производство. “о е изпратено във вторник от колегите в ѕловдив. —ъбрани са доказателства, че е налице организирана престъпна група.  оординирахме се със спецпрокуратурата. ќт вторник започнахме да събираме доказателства за по-високите ешалони на престъпната група, преди това имаше подробности само са шофьори и работници. ќт сутринта има претърсвани€ и обиски на домашни адреси, офиси и ресторанти", каза още √ешев.

“ези хора са били собственици на фабриките, те са организирали производството и са получавали финансови€ ресурс, от фабриката в  арнобат - той е около 7 милиона. Ќие сме малка държава - всеки бизнес познава съответните хора, които го практикуват. ’ората, които могат да осигур€т машини, са 10-15 човека. ¬ момента могат да си направиш незаконна фабрика в ко€то и да е страна, докато не се забрани. ќфициална връзка с акци€та срещу господин —тайков не е намерена, съобщи още зам. главни€т прокурор. ѕо-нататъшните действи€ завис€т от приключването на акци€та днес. —поред доказателствата, колегите от ћ¬–-ѕловдив са добили информаци€ за пране на пари, съответно се е сигнализирала и окръжната прокуратура. ¬ резултат на работата им предприехме действи€, каза още √ешев.

ЅЋ»÷

ќще за: арест  м€сто  вариант ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.