Прокуратурата погна лидер на партия за внасяне на смут заради коронавируса

31 март 2020 10:24   1 коментар   3346 прочита


Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на К.К., лидер на политическа партия, будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19. В телевизионно предаване К. твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“.

Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“. В тази връзка К.К. е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е парична гаранция в размер на 20 000 лева. Разследването по случая продължава.

novini.bg

1 коментар
31 Март 2020 10:47 | Стефанов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Честно да ви кажа никак не се разтревожих неоснователно от думите на този партиен лидер. Но затова съвсем основателно се тревожа от ежедневните изявления на Щаба.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар