Пребиха дете с тръби и колове, за да откраднат колелото му

14 ноември 2020 11:49   2282 прочита


Момче на 14 години беше бито в София с метална тръба и дървени колове от двама маскирани мъже, съобщава NOVA.

Целта на нападателите била да откраднат колелото му, което струва над 5000 лв. Велосипедът обаче не е скъпа прищявка. Пострадалото момче е млада надежда в планинското колоездене. Сега родителите му предлагат възнаграждение за този, който помогне в откриването на крадците и на колелото, за да може синът им да се състезава отново.

Преди две седмици битото момче се класира на пето място в престижно състезание по планинско колоездене.

Вчера излязло да тренира с велосипеда на място, което не му е познато. Негов приятел го убедил да отидат  до влаковите релси край Северния парк в София, за да пробва подходящи места за скокове. Там го пресрещнали нападателите.

„Биха ме, но аз държах колелото до последно. Удряха ме по гърба, ръцете, главата”, разказа пострадалото дете. То има хематоми по цялото тяло. Приятелят на момчето избягал още преди нападението.

„Това не може да продължава така. Не може да нападат едно 14-годишно момче с тръби. Това си е опит за убийство!”, твърди Иван Кърджов, бащата на пострадалото дете.

За младата ни надежда в колоезденето велосипедът не е скъп само от финансова гледна точка. С него детето иска да сбъдне мечтата си.

От столичната полиция разследват случая. Нападателите се издирват.


Още за: дете   колело   бой   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар