Последна информация за пострадалите при инцидента край Лесово

10 октомври 2020 09:40   3563 прочита


Последна информация за пострадалите при инцидента край Лесово 
 

 
Двете пациентки са в тежко, но стабилно състояние и все още са в реанимация. Динамично им е състоянието, но се надявам да няма усложнения. Това заяви директорът на болницата в Ямбол д-р Валентин Вълчев, съобщи Нова. 

"Не искам да изпадам в подробности, не е много добре да изнасяме данни. Едната от пациентките вчера е била оперирана. Двете са обезболени и спокойни", каза той. 

"Тримата пациенти, които са в хирургичното отделение, също са прекарали спокойно нощта. Те са основно с травми на главата", заяви Вълчев. 

"Мога да заявя, че към тази сутрин всички пациенти са стабилни", заключи той. 

Вълчев бе помолен да разясни хронологията на събитията и как са реагирали медиците в първите минути след инцидента: 

"Вчера около 6:30 бяхме информирани за тежко ПТП с около 20 пострадали. Създадохме нужната организация. Такива са правилата. Не се сблъскваме за първи път с такъв масов инцидент", каза той. 

"В 7 часа бяхме тук двамата. Благодаря на всички колеги, които се отзоваха вчера тук. Около 9:30 по-голямата час от пациентите бяха диагностицирани и част от тях хоспитализирани", заяви директорът на ямболската болница. 

"Благодаря на здравният министър Костадин Ангелов, който пристигна веднага на място и създаде нужната организация за транспортирането на по-тежките пациенти", завърши той. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар