Погребват днес Хабибе от Кърджали, която бе убита в Испания от приятеля си 

10 ноември 2020 06:18   5149 прочита


  

"Последно сбогом" за Хабибе ще кажем във вторник, съобщават нейни близки. Погребението на красивата кърджалийка Хабибе, брутално убита от испанския си приятел в Майорка, ще бъде във вторник, съобщава 24rodopi. com. 


"Скъпи приятели, с мъка на сърце предстои да си кажем последно сбогом с прекрасната Хабибе. За всеки, който има възможност и желае да се сбогува и изпрати в последния й земен път: Ритуалната част ще се състои на 10 ноември, вторник от 10:40 ч. в централната градска джамия, на пазара в Кърджали. След което с погребална молитва ще бъде поведена от дома й в "Горна Гледка“ 93 към гробищния парк в квартала“, споделят приятелите на Хабибе И., поднасяйки искрени съболезнования на близките на покойната. 

Припомняме, че 36-годишната жена бе убита от приятеля си, 37-годишен испански гражданин, на бензиностанция в град Пегера на остров Майорка на 15 октомври. След убийството, мъжът обърнал оръжието към себе си и се прострелял в главата. Хабибе Е. И. беше известна в града край Арда с галеното "Хабчето“. 

"Беше едно красиво, много усмихнато, слънчево момиче от Кърджали", казва бивш неин колега от кърджалийско заведение. Марио е застрелял нашенката, защото тя го зарязала - това става ясно от разкази на близки на бившия военен пред испански репортери. Испанецът и красивата Хабибе се запознали през 2018 година в бар в Майорка, където кърджалийката работела като сервитьорка. Заживели заедно преди няколко месеца.

Преди около 2 месеца Хабчето казала, че отива на лекар и повече не се върнала при Марио. Той направил няколко неуспешни опита да се сдобрят, след което ревнивият испанец се решил на най-страшното - да убие Хабибе и да сложи край на живота си. Нашенци организираха кампанията "Помогнете на семейството на Хабибе да я прибере у дома“. 

Със събраните средства бяха покрити разходите за транспортирането на тялото на убитата кърджалийка в родния й край. Петел бг 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар