Пловдивският съд оправда напълно Йордан Лечков

21 май 2013 13:37   4025 прочита


Пловдивския Апелативен съд оправда напълно Йордан Лечков. Бившият кмет на Сливен беше осъден от Старозагорския Окръжен съд, че е сключил неизгодна сделка, с което е ощетил общината в качеството му на длъжностно лице. Лечков бе осъден от Старозагорския съд на 2 години лишаване от свобода и лишен от правото да заема длъжността кмет в срок от 3 години, съобщава Блиц.

Пред съда Лечков пледира невинен като каза, че е всичко, което е правил е било законно и се пошегува като благодари на Окръжния съд, че му дава правото да бъде президент или премиер, само не и кмет. Съдия Емилия Кемалова, председател на Съдебния състав на Апелативния съд в Пловдив по делото препоръча на Лечков в бъдеще да се занимава с неща, които са му работа, а не със странични неща извън коловозите, в които е вкаран и обоснова оправдателната присъда подробно.

В хода на процеса в Пловдив бе изтъкнато, че Лечков е бил подложен на продължителен тормоз от окръжния прокурор в Сливен, който е действал предубедено, заради лични нападки между двамата. Обжалването на присъдата може да бъде направено в 15-дневен срок. Лечков благодари на съдебния състав и изтъкна, че само след около месец ще бъде отново пред Апелативния съд в Пловдив по друго обвинение.


Още за: Й. Лечков   съд   сделка   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар