Пияна жена наръга мъжа си няколко пъти в Монтана. Ето какво я чака

30 септември 2020 13:10   1621 прочита


Окръжен съд – Монтана осъди жена на 5 години "лишаване от свобода" за опит умишлено да умъртви мъжа, с когото живеела на семейна начала.

На 8 декември 2018 г. в Монтана 38-годишната тогава жена – с основно образование, безработна, след употреба на алкохол заедно с мъжа, с когото живеела и избухнал между тях скандал, му нанесла 5 удара с нож, като два от тях са били в гръдния кош - в областта на жизнено важни органи, предаде Глас.бг.

Съдът прие, че престъплението е било довършено, но от него не са настъпили предвидените в закона и искани от извършителя последици – смъртта на пострадалия. Тя напуснала мястото на престъплението, укрила се и била обявена за национално издирване до юни 2019 г., когато била открита и задържана от служители на МВР. След като разгледа събраните на досъдебното производство доказателства и изслуша всички свидетели и вещи лица, съдът призна подсъдимата за виновна в опит за умишлено убийство и я осъди на 5 години затвор като определи първоначален общ режим за изтърпяване на наказанието и приспадна от него времето, през което тя е била с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Окръжен съд осъди тя да заплати по сметка на ОД на МВР – Монтана 1 464,33 лева разноски по досъдебното производство и 1800 лева – разноски по съдебната фаза на процеса пред първа инстанция.

Присъдата може да се протестира и обжалва пред Апелативен съд – София в 15 дневен срок.


Още за: жена   мъж   нож   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар