Пиян тунизиец заплаши летище "София" с бомба

10 юли 2019 10:33   3199 прочита


Сигнал за бомба в понеделник вечер притеснил служителите по сигурността на летище "София". В късните часовете, когато всички полети вече са били на приключване, анонимно обаждане се е получило в полицията за поставено взирвно устройство.

Бързата реакция на органите на реда, които своевременно информирали колегите си от Гранична полиция и дирекция "Сигурност" на летище "София", стопирали паниката, след като не дали повод за притеснение на пътниците в салона на Терминал 2, които не разбрали нищо. Веднага са преслушани разговорите в последните няколко часа, а до 60 минути от обаждането атентаторът е бил заловен.

Самоличността му е била установена - тунизийски гражданин, чието име засега се пази в тайна. Без да бъде всявана паника сред хората, салоните са били претърсени, а кучетата на служителите на Гранична полиция също са били включени в операцията. Все още не се знае какви са били подбудите на тунизиеца, но според специалистите е употребата на алкохол, тъй като при залавянето северноафриканецът е бил в нетрезво състояние. Дори и да е шега, тя ще му струва скъпо. /Blitz.bg


Още за: сигнал   бомба   летище   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар