"Пирогов": Пострадалите на протеста са без опасност за живота

12 юли 2020 12:10   3259 прочита


Битите от полицаи младежи остават в неврохирургията на спешната болница

Двамата бити от полицаите младежи по време на протеста в петък вечер са в добро състояние, стана ясно от изявление на "Пирогов". Нощта е преминала спокойно и те продължават да са настанени в неврохирургията на болницата без опасност за живота.

Младежите – на 21 и 29 г., остават за наблюдение и лечение в многопрофилната болница, предаде Lupa.bg.

Други трима души са преминали през спешния травматологичен кабинет, но не са били приети в лечебното заведение.

От "Пирогов" вчера опровергаха появилата се информация в социалните мрежи, че има починал след напрежението пред Министерски съвет в петък вечер.

Вчера стана ясно, че единият младеж, пребит от униформените, се казва Евгений Марчев и е студент втори курс по право в Хага. Неговите родители съобщиха, че той е с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и три пъти е припадал по време на задържането.

Момчето е било пребито, без да е проявило агресия спрямо униформените, твърди бащата, който също се казва Евгений Марчев. Цяла нощ не му е оказана медицинска помощ, въпреки че майка му, която е хирург - д-р Димитрова, е установила лично тежкото му състояние.

Според разказа на бащата, младият Евгений Марчев се озовал на протеста с приятели. В един момент се озовал на първа линия близо до Министерския съвет. Зад него напирали младежи с маски, черни блузи с къси ръкави и шапки. Те блъскали силно хората пред тях.

Тогава студентът бил извлечен от полицията и пребит. След като бил пребит, синът бил закаран в Трето РПУ. Притеснените му родители отишли там и започнали да се молят да го видят. Дошла линейка и откарала друг арестант - младеж с кървава рана на ръката. На нея обаче не е бил качен Марчев.

След настоятелни молби от страна на родителите майката била допусната да го прегледа в килията и установила много тежкото му състояние. От Трето РПУ пратили родителите в СДВР да искат разрешение за линейка. Чак сутринта раненият Марчев бил откаран в "Пирогов" и настанен в неврохирургията.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар