Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕърза пица с €йца ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)
   –егистрац舫абравена парола

ѕет версии за трагеди€та край »хтиман, има ли човешка грешка...


28 май 2019 09:51   2160 прочита»ма пет версии какво може да е довело до падането на самолета "ћистрал" край »хтиман и смъртта на пилота »ван  остадинов и лет€лата с него ¬€ра Ћозанова. “ова об€ви ’ристо ’ристов, и. д. директор на специализираното звено за разследване на авиационни събити€ към транспортното министерство. “ой уточни, че машината е ригистрирана в »тали€, но има право да лети навс€къде на територи€та на ≈вропейски€ съюз.  остадинов имал нужни€ лиценз да управл€ва машината и е пуснал полетен план пред –¬ƒ за маршрута от ихтиманското село „ерньово до ƒрагановци, —евлиевско. —лед като об€сни, че полетът е напълно редовен, ’ристов изреди и веро€тните причини за катастрофата.

 ато първа верси€ той посочи човешки€ фактор, имайки предвид умени€та и подготовката на пилота, но според известната до момента информаци€  остадинов е бил достатъчно квалифициран. ¬тората хипотеза е за технически проблем, но това е малко веро€тно, за€ви ’ристов. —ъщо толкова е възможно причината за падането да е в лошите метеорологични услови€, защото около 11,30 часа времето е било без н€какви аномалии.

„етвъртата верси€ е пилотът да е получил свързана със здравето му криза във въздуха от рода на сърдечна недостатъчност или нещо друго, но това може да се установи по-късно от патоанатомите. "» петата възможна причина е дали пилотът, след като е имал спътница на борда, да е искал да й покаже нещо повече от неговите възможности и тези на самолета", за€ви ’ристов. “ой об€сни, че тепърва предстои кореспонденци€ с италианските авиационни служби, но понеже произшествието е на българска територи€, разследването ще се води от българските власти. ѕри падането машината е почти изгор€ла, оцел€ла е само парче от крилото.

ƒвамата в самолета са загинали на м€сто, самолетът се е запалил при падането, за€ви говорител€т на ÷ентъра за спешна медицинска помощ (÷—ћѕ) – —офи€  ат€ —унгарска. „¬еднага сме отклонили двете линейки на »хтиман и  остенец. “е пристигат на м€сто в 11.45. «а съжаление са установени мъж и жена, които са пътували в самолета. ѕри падането самолетът се е запалил.

ƒвамата са загинали на м€сто. ƒоколкото подават информаци€ екипите там, те са доста обгорели“, добави —унгарска. ¬€ра Ћозанова е механик в 24- та јвиационна база -  румово, а »ван  остадинов е инженер - конструктор във фирма "»новас", ко€то се занимава с производство на оборудване от п€на. Ћетенето е неговата страст, а той оглав€ва —дружението на аероклубовете в страната.  атастрофата край »хтиман е шести€т инцидент с малък самолет за последните н€колко месеца.

ѕреди малко повече от месец 45-годишен пилот и 18-годишен младеж, който се е обучавал, загинаха край ќризари. Ќай-веро€тната причина за инцидента е повреда в крилото. —поред очевидци то се е отчупило, докато машината е била във въздуха. –азследването продължава. ѕрез април северозападно от връх —олунска глава на територи€та на —еверна ћакедони€ при инцидент загина 4-членно българското семейство. ћалки€т частен самолет „„есна” се разби недалеч от —копие при лошо време. ¬ него пътували пилотът, съпругата му и двете му дъщери. “елата б€ха открити близо 18 часа след инцидента.

ѕрез юни миналата година ултралека машина падна край  азанлък. —амолетът загубил мощност и паднал от 10 метра височина върху дървета и храсти. «а късмет, пилотът и детето му получиха леки травми. ћалък самолет с двама души на борда се разби в покрайнините на Ўумен през август 2018 г. ѕострадаха 62-годишен мъж и 27-годишни€т му син. «а съжаление, по-късно бащата почина. —амо два дни по-късно друг малък самолет се разби при кацане на летище Ѕалчик, а пилотът загина. ѕри кацането машината се ударила силно в пистата, преобърнала се и се запалила.

ќт ћинистерството на транспорта определиха самолета като „експериментален". Ѕлизък при€тел на загиналите »ван  остадинов и ¬€ра Ћозанова об€сни, че машината е разработка на Ќј—ј, а двамата били опитни в авиаци€та. „“ой е един от хората, които дават сърцето си за леката авиаци€ и използва вс€ка свободна минута да отиде на летището и да полети. ¬секи миг откъснат от бизнеса го прекарваше на летището със самолета”, разказва јнтон √еоргиев, член на ”— на јвиационно сдружение „ риле". ѕо случа€ работ€т експертите на ћинистерството на транспорта и Ќационалната следствена служба. –азследването продължава./blitz.bg/

ќще за: версии  самолет  директор ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.