Перничанинът Емил, който се гръмна в сградата на ДАНС, отвлякъл самолет през 1981

28 януари 2020 08:20   1 коментар   5492 прочита


 Емил Крумов от Перник , който   се застреля в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност”, е мъжът, който през 1981 г. отвлича самолет ТУ -134 на БГА „Балкан”, който изпълнява редовен рейс София-Варна, пише "Труд".

Десет минути преди машината да кацне, мъж, облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист с пистолет в ръка се отправил към кабината на пилотите. Минавайки през салона в този вид, той направил впечатление на пътуващ резервен екипаж и в момента, когато пилотите предавали на немски език исканията му за отклоняване на самолета към Мюнхен, той е бил обезвреден. Зловещи СНИМКИ 18+ на трупа на мъжа, който се застреля в ДАНС

Припомняме, че  59-годишният Емил Крумов се гръмна в главата със самоделно оръжие, преди да мине през скенерите. Той носел със себе си пистолет със заличени номера и два пълнителя, прокуратурата проверява и версията за опит за нападение над служители от ДАНС. Крумов бил извикан на разпит във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на Българския национален съюз (БНС) и на „Луковмарш”. Крумов от години е редови член на организацията. 

  Blitz. bg 

1 коментар
28 Януари 2020 13:00 | �� ����� �������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Опитал се да отвлече самолет и е арестуван... А и още не е сигурно дали е бил той .Много са ви клюкарски заглавията и публикациите!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар