Откраднаха 15-килограмова каса, пълна с пачки, от фирма в Доспат

29 септември 2020 12:19   4050 прочита


Метална каса с пачки левове и евро на частна фирма в Доспат е била задигната през уикенда, съобщи полицията. Сигнал за наглата кражба е подаден в понеделник на тел.112. Собственикът се е жалвал, че за времето от 11 часа на 26.09.2020 г. до 09:15 ч. на 28.09.2020 г., от офис сградата, собственост на частната фирма с адрес на управление в гр. Доспат, е извършена кражба, предаде Блиц.

От стая е открадната метална, заключена каса с тегло около 15 кг и намиращите се в нея 3680 лева и 7720 евро, собственост на фирмата и на управителя. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Извършителят и начина на проникване са в процес на изясняване.

Работата по случая продължава.   По информация на "Марица", кражбата е направена в сградата на Евтим Мутафов, който е собственик на фирмите „Доспатлес" ЕАД и „Доспатлес 2000" АД с общ персонал от 150 човека. "Това са пари от два магазина и бензиностанция, оборотни пари. В петък късно ги донесоха. В събота и неделя, когато шофьорите на тирове потеглят на курс, държим някакви пари, за да им даваме за пътни такси и ремонти.

В момента правим изолация на фасадата на сградата и цялата е с метално скеле, качили са се по него, разбили единия прозорец на втория етаж и са влезли от там. Явно това са хора, които са влизали в сградата и знаят, че в тази стая", каза Мутафов.
 


Още за: каса   пари   доспат   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар