Оставиха в ареста бившия министър Нено Димов

16 януари 2020 17:02   3 коментара   2786 прочита


Апелативният спецсъд остави бившият министър на околната среда Нено Димов в ареста. Той е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Решението е окончателно. Припомняме ви, че първата съдебна инстанция наложи на Димов най-тежката мярка за неотклонение. Прокуратурата разпространи документи и разпити по разследването за водната криза. Обвинението сега разкри откъде идва щетата от 11 млн. лв., която е нанесена на страната от Нено Димов, предаде Блиц.

Прокуратурата твърди, че цената, на която „Стомана Перник“ и ТЕЦ „Република“ са купували е около 13 стотинки. За един кубичен метър, докато гражданите са плащали 2 лева за същото количество. Тази разлика е акумулирала загуба за държавата. Според адвоката на Нено Димов Ина Лулчева, заиграването с цената на водата е некоректно, защото тя не се определя от екоминистъра. "Нито една заявка за вода не е ограничена заради промишлената.

Министърът управлява водите, не цените. От това щета няма, защото предприятието има право да получи вода при положение, че има капацитет и да плати цената, на която се отпуска", каза Лулчева. Тя посочи още, че прокуратурата днес е признала, че всички изнесени данни от нея са предположения, които тепърва ще доказва с назначаването на експертизи. "Това означава, че не може да има обосновано предположение за извършено престъпление, защото няма факти по делото, които го установяват", заяви тя. 


Още за: н. димов   арест   вода   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
16 Януари 2020 23:50 | Kumcho Vulcho
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Герб-Безстопанственост!!!!


16 Януари 2020 23:51 | Kumcho Vulcho
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Герб-Безстопанственост!!!!


17 Януари 2020 15:25 | Данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А ако се докаже, че министъра е невинен и осъди Б-я в Страсбург, не всички българи, а само прокурорите повдигнали обвинението да ПЛАЩАТ....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар