Обвиниха Динко Вълев за ръководител на престъпна група

22 април 2024 16:41   2 коментара   5299 прочита


 
 

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност Динко Вълев, С. К. и Г. Г. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, която е структурно обособена, а ръководител е Вълев. Тя е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на страната. Организираната престъпна група е действала за времето от м. октомври 2021 година до 16. 04. 2024 година – престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 2 от НК. 

 


По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля. За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите, в резултат от което единият от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице, деянието е останало недовършено - престъпления по чл. 214, ал. 2, т. 2 и т. 3, вр. чл. 213а, ал. 2, т. 3 и т. 4, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. 

Спрямо С. К. и Г. Г. обвиненията са предявени. Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях, което е уважено от Окръжен съд-Ямбол. 

По отношение на Динко Вълев, който е настанен в болнично заведение, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние. 
 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
22 Април 2024 19:08 | djumalia.
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

kakvo zdravoslovno s1stoianie be tozi izmamnik. kolko e platil na doktora nezabavno razsledvane i s doktora s nego v aresta.


23 Април 2024 09:01 | Гяура
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

E tova e Balgaria!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар