Обрат с убиеца на украинката Татяна, заклана в Слънчев бряг

30 май 2020 11:03   5992 прочита


Тя толкова се страхувала от мъжа си Павел, че не заспивала нощем, за да не я нападне

Дело за мярка за неотклонение се е провело в УМБАЛ-Бургас, след като в последния момент станало ясно, че обвиняемият за убийство Павел Георгиев  е приет по спешност в отделението по ендокринология заради тежък диабет. 63-годишният Георгиев е обвинен за убийството на 61-годишната си съпруга от Украйна Татяна, заклана на 21 май в хотел "Българска роза" в Слънчев бряг, съобщава "Трафик". 

След получаване на писмена медицинска документация и за да не се  отлага съдебното заседание, то е проведено в болничната стая на обвиняемия. Присъствали са съдебният състав, прокурорът, защитникът, обвиняемият и секретар,  както и служители от Съдебна охрана, уточниха от пресофиса на Апелативния съд. 

Според магистратите първоинстанционният съд правилно е преценил, че събраните до момента доказателства обосновават разумно подозрение, че обвиняемият е извършил престъплението, без да извежда категорични изводи за вината му. Апелативният съд се съгласява и с извода, че в случая е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление поради тежестта на престъплението, предмет на обвинението. Съдът допълва, че са налице данни от показанията на свидетел, видял обвиняемия малко след убийството  „с две чанти през рамо“ с пари и документи, което сочи за направен от него опит да напусне местопроизшествието и да се укрие.

От показанията на друга свидетелка се установява склонността му към извършване на посегателства срещу личността, тъй като тя дава информация за многократни предходни скандали между него и пострадалата. Свидетелката твърди, че Татяна до толкова се  страхувала за живота си, че нощем стояла будна, защото не знаела какво може да й направи Павел.  В същата насока били и показанията на дъщерята на жертвата. 

 Преди съдебното заседание е изискана служебно справка от директора на СБАЛЛС – София, от която се установява, че заболяването на обвиняемия  – диабет -  не е несъвместимо с условията на задържане, тъй като то се лекува адекватно в специализирано лечебно заведение към затвора. В края на съдебното заседание в болницата самият Павел Георгиев, без да оттегля жалбата си, настоял най-тежката мярка за неотклонение да бъде потвърдена, като поискал да бъде преведен  в специализирано лечебно заведение.

Бургаският апелативен съд потвърди определението на окръжния съд и постанови Павел Георгиев да бъде настанен за лечение в СБАЛЛС – София след изписването му от УМБАЛ Бургас. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране./blitz.bg


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар