Нови разкрития! Къртица стои зад крупните обири на инкасо у нас за 5 млн. лв.

05 октомври 2017 15:41   1 коментар   5709 прочита


Къртица участва в абсолютно всички грандиозни обири на инкасо у нас през последната петилетка. Общата сума на откраднатите пари при този вид престъпление е малко над 5 000 000 лв. Това сочи проучване по данни на МВР, съобщава „Телеграф“. От 2012 г. до момента в България са станали 10 големи въоръжени грабежа на инкасо автомобили, като най-голям е броят им в София.

Последният се разигра в сряда вечерта в кв. „Овча Купел“ 2 пред трезора на БНБ. Бандитите успяха да избягат с 380 000 лв. И пистолета на единия охранител. Високопоставени източници от МВР разкриха, че оръжието е открито преди няколко дни на поточна линия за боклуци в завода на гара Яна. „Вероятно бандитите са хвърлили пистолета в кофа за боклук, след което е стигнал с камион до завода и вече оттам ни сигнализираха, че на линията има оръжие“, коментираха разследващи. Двата най-грандиозни въоръжени грабежа на иинкасо са извършени през 2012 г.

Първият се разигра през февруари в Севлието, като четиримата бандити, маскирани като ченгета избягаха с 2 000 000 лв. Вторият грандиозен удар е дело на станалия фатално известен Жоро Милионера. В Пловдив охранителят Георги Енев разигра цял филм с кримисценарий и успя да свие 1,5 млн. Лв., които и до ден днешен не се знае къде са. Жоро Милионера инсценирал, че отива за дюнер, след което духнал с парите. Когато го хванаха отказа обяснение и само призна вината си. В момента му остават 6,5 г. в затвора и излиза на свобода./blitz.bg


Още за: къртица   обири   инкасо   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
11 Октомври 2017 11:28 | asd
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лле
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар