Нашенци направиха немислимото с дете в Гърция, сега си скубят косите   

27 юни 2020 10:26   4848 прочита


 

Двама мъже от България са арестувани по подозрение, че се опитали да отвлекат четиринадесетгодишно момче в Пиргос. Престъплението е станало в четвъртък, 25 юни, пише Greek Reporter. Мъжете бяха арестувани в петък, след като потенциалната цел за отвличане разпознала един от заподозрените, а след това полицията ги арестува. Според местните медии момчето отивало на уроци в четвъртък сутринта, когато мъжете в черен микробус се приближили до него. 

 

Те казали на ученика, че майка му ги е изпратила да го приберат и да го върнат у дома. Момчето веднага разбрало, че нещо не е наред, когато един от заподозрените опита да говори с него на развален гръцки. В опит да спечели време, момчето им казало: „Да, след две минути“ и след това хукнало към училището, когато един от българите излязъл от колата.

Униформените  били информирани малко след това и полицията иба изпратена да задържа двамата чужди греждани, които са братя, на възраст деветнадесет и двадесет и три години. След като блакирали района, полицаите успели да заловят българите, а разследването им ги довело до град Амалиада.

Черният микробус, използван при предполагаемия опит за отвличане, също е бил иззет от полицията. Според Мега ТВ двамата млади мъже наскоро са се преместили в Пиргос от България и са работили като куриери. Местните власти бяха шокирани от престъплението, още повече, че то се случи само две седмици, след като десетгодишно момиче изчезна в Солун. Тридесет и три годишна жена бе арестувана, след като призна за това отвличане, а момичето беше освободено дни по-късно. 

 

Полицията все още разследва мотивите зад престъплението, както и криминален кръг, който може да е замесен. Полицията продължава разследването си в Пиргос по повод опита за отвличане на четиринадесетгодишното момче. Двамата българи, които са братя, са зад решетките и се очаква да дадат показания.


Още за: дете   отвличане   Гърция   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар