Намесиха непълнолетни български граждани в гнусно престъпление в Австрия

02 март 2024 00:17   1 коментар   4540 прочита


17 тийнейджъри са заподозрени, че са насилвали сексуално 12-годишно момиче "няколко пъти седмично в продължение на няколко месеца" в Австрия, като са снимали или фотографирали действията си, съобщи полицията, цитирана от АФП.

Деянията са извършени в бедняшки квартал в южната част на Виена "между февруари и юни 2023 г., на стълбища, в тоалетни, в гараж, в хотел или в домовете на извършителите", заяви пред медиите полицейският служител Флориан Финда.

Заподозрените, повечето от които са непълнолетни, са от сирийски, турски, италиански, български и сръбски произход. Двама от тях са на възраст под 14 години и не носят наказателна отговорност.

Почти всички те са известни на полицията за други престъпления и са обвинени в различни сексуални престъпления и в изготвяне на снимки на сексуални посегателства срещу непълнолетни. 13 от тях бяха разпитани и частично отрекоха обвиненията.

Обвиняемите и жертвата, австрийска гражданка, са се запознали чрез един от тийнейджърите, с когото младото момиче уж първо се е заговаряло. След това тя установила контакт с другите момчета.

Те са си споделяли видеозаписи на извършените действия чрез социалните мрежи, като един от тях е заподозрян, че е заплашвал да излъчи изображенията, ако жертвата му откаже. Според полицията обаче нито един от кадрите не е бил публикуван в интернет.

Страхувайки се от репресии, младото момиче запазило мълчание, преди най-накрая да се довери на майка си през октомври, която незабавно подала жалба.

Според полицията защитата ѝ е гарантирана. Предстои разследването да бъде предадено на прокуратурата, която ще отговаря за хвърлянето на светлина върху този случай, който е изключително рядък в тази страна с нисък процент на престъпност/Из. Блиц.бг


Още за: граждани   малолетна   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
02 Март 2024 17:18 | Мусейбе Сикиш
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тия са цигани, а момата нещо май не са и платили договореното, иначе още месеци щеше да си трае...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар