Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап
   –егистрац舫абравена парола

Ќагла схема! ¬ълкът от —офи€ »лан ÷ор€ прибра 91 милиона лева с Дбългарски бушонФ!


18 октомври 2019 15:32  2 коментара   7067 прочита—очени€т за топ измамникът от »зраел »лан ÷ор€, известен с прозвището ¬ълка от —офи€, усп€ да източи 91 милиона лева от свои клиенти по света благодарение на „български€ бушон” - млада дама на име ћилена  . 30 хил€ди човека пострадаха от далаверите на тандема, но въпреки това държавното обвинение прекрати разследването за финансовите машинации, но въпреки това към момента осъдени или изправени на подсъдимата скамейка н€ма.  ак започва всичко?

јферистът оплел в схемите си жертви от Ѕългари€, ≈—, —јў,  анада, јвстрали€, япони€ и държави от Ћатинска јмерика. ¬ъпреки това прокурор јнтоанета —офрониева от —пециализираната прокуратура наскоро прекратила досъдебното производство, образувано за финансови измами чрез предлагане на фалшиви финансови инструменти - бинарни опции. ÷€лата престъпна дейност е осъществ€вана от Ѕългари€ чрез използване на манипулативен софтуер, рекламиране в социалните мрежи и електронни медии и четири кол центрове – два в —офи€ и по един във ¬арна и ѕловдив. ¬сички придобити пари от жертвите са преведени от наети psp агенти (платежни агенти) по сметки на офшорни компании в български банки и са надлежно изпрани. »зползвани са най-малко 21 сайта на дружества без лиценз за финансов посредник. ¬сичко това, заедно със замесените в мащабна организирана престъпна група (ќѕ√) от над 20 човека, действала в Ѕългари€, е установено по безспорен начин от  омиси€та за финансов надзор ( ‘Ќ).

—лед задълбочена проверка ревизорите са написали доклад за съмнение за пране на пари и измама на инвеститори във финансови инструменти. ƒокладът, заедно с диск, съдържащ огромна по обем информаци€, е предоставен на главни€ прокурор и на ƒјЌ— на 11.02.2019 г. Ѕългарското ‘Ѕ–, както обикновено, не предприема нищо, но прокуратурата се задейства. ”становено е, че големи€т играч в схемите е »лан ÷ор€, който е със статут на продължително пребиваващ в Ѕългари€.

ѕлътно до него в далаверите обаче е и младата ћилена  ., ко€то парадира с дебелите си връзки в българските специални служби. ѕроверка в “ърговски€ регистър показа, че доскоро хитрата мадама е участвала в управлението на седем фирми. ¬ момента обаче има връзка само с две - сръчната нашенка е едноличен собственик на „ћеркурий »нтернешънъл” ≈ќќƒ и управл€ва „ƒи“ијй ѕропъртис” ≈ќќƒ. «ад последното еднолично дружество се крие офшорката „“радолоджик ’  Ћимитид”, регистрирана в ’онконг.  апиталът на съмнителната фирма е едва 2 лева!?

¬ъпреки това се занимава с продажба и отдаване под наем на недвижими имоти, управление на сгради, вътрешно- и външнотърговска дейност, предприемаческа, посредническа и консултантска дейност, представителство и агентство на местни и чуждестранни лица в страната и в чужбина, рекламна, информационна, туристическа, транспортна, хотелиерска, строителна, комисионна и спедиционна, складова дейност, производство на стоки и услуги с битово и промишлено предназначение, финансови и борсови операции, валутни сделки и сделки с интелектуална собственост, маркетингова и лизингова дейност.

“ака реално се оказва, че »лан ÷ор€ е поверил управлението на престъпни€ синдикат на сво€та д€сната ръка ћилена  . —поред разследващите мащабната схема българката е осигур€вала подставени лица за регистраци€ на дружества „бушони”, създаването на фалшиви сайтове и купуването на уеб адреси, регистриране на дружества за обработване на плащани€та от клиентите, които са се хванали на въдицата, изпирането на откраднатите пари както и е държала връзка на пирамидата с други организирани престъпни групи.

¬ „трудовата характеристика” на ћилена  . влизало и осигур€ването на чадър над криминалната организаци€ на »лан ÷ор€ в Ѕългари€. ¬ криминалните среди се нос€т легенди за ћилена. —поред наши източници нашенката имала сериозни контакти в √ƒЅќѕ, ƒјЌ— и съдебната система, благодарение на които „пералн€та” на »лан ÷ор€ усп€ла да завърти 91 милиона лева! ќбщите контури на грандиозната измама лъсна от писмо на  омиси€та за финансов надзор до всички ресорни институции, занимаващи се с пране на пари.

¬ъпреки това обаче обвинител€т јнтоанета —офрониева от —пециализираната прокуратура пратила скандални€ случай в кошчето

Ќеоб€снимите действи€ на държавното обвинение, които по-смели адвокати наричат отказ от правосъдие и дори отказ от суверенитет, прав€т така, че далаверата в Ѕългари€ да процъфт€ва. «а сравнение - цели€т бизнес на израелеца »лан ÷ор€ в ”крайна е прекратен, а в –умъни€ измамникът дори бил арестуван. Ќещо повече, прокуратурата и следствието дори отказват да разпитат негови€т партньор √ал Ѕарак, наричан ¬ълкът от —офи€, който с изрична молба на 25 юли 2019 г. до —пециализираната прокуратура пише:

„–азполагам с важна информаци€ относно факти и престъпни схеми, ко€то може да помогне за разкриване на обективната истина по досъдебно производство є 749/2019, по описа на —пециализираната прокуратура и привличане към наказателна отговорност на виновните лица. ¬ тази връзка ћќЋя да бъда призован за разпит и да изложа всичко, което ми е известно по разследването, както и да предостав€ важни доказателства.”

Ѕезпрецедентен ход - прокуратурата едва ли често получава шансове да се сдобие с доказателства и веро€тно самопризнание и по горещи следи да разкрие престъплени€та, като предаде виновните на съд. ƒо момента обаче √ал Ѕарак, който е под домашен арест и чака решение за екстрадици€ в јвстри€, където престъпната мрежа се разследва усилено, така и не е разпитан! /blitz.bg

 

ќще за: вълк  лева  бушон ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

18 октомври 2019 16:05 | тамерланд
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

ѕ–ќ ”–ј“”–ќ —ЏЅ”ƒ— —≈ Ќј…-ѕќ—Ћ≈


20 октомври 2019 04:51 | —от
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

≈ нема как... нали Ѕиволъ писаха и доказаха че Ѕат ни “иквони му е нешо кат ангел пазител.... па он си му прай ресто от парата и така такива прокурори ченгета ....не важат
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.