МВР с последни новини за погрома в заведението "Бесо"

13 август 2019 11:53   5215 прочита


Полицията е задържала трима от шестимата участници в погрома в столичното заведение „Бесо”, както и евентуалният поръчител. До края на деня се очаква в ареста да бъдат и останалите трима от групата. Това обяви на извънреден брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който обвини собственика на бара Емануил Лазаров, че нарочно не е потърсил съдействието на органите на реда, а е пуснал в социалните мрежи записа от охранителните камери.

По-рано от СДВР обясниха, че задържаният поръчител и Лазаров са съдружници в две фирми с интерес към строителния бизнес, но имали спорове за пари.

Според неофициална информация лично премиерът Бойко Борисов наредил на вътрешния министър Младен Маринов да бъдат задържани възможно най-бързо мутрите, които се вижда на клипа как трошат и вилнеят в бара.

„МВР и ръководството на държавата няма да допуснат и няма да толерираме такива действия. Ако имат някакви неуредени бизнесвзаимоотношения, има законов ред, има съд, където могат да разрешат проблемите си. Но по този начин няма да стане и държавата ще отговори по всички възможни средства, които позволява законът. Такива действия няма да бъдат толерирани и това е недопустимо“, каза главният секретар на МВР.

На въпрос защо не е подаден сигнал към полицията, Иванов отговори: „Те много добре знаят какви са им взаимоотношенията и какъв е проблемът. Не искам да изнасям данни от разследването. Факт е, че не е искано да се месят МВР и държавата, но ние се намесихме“.

„Неуредените сметки не са свързани със самото заведение, а с други бизнесвзаимоотношения“, каза Иванов, потвърждавайки версията, че Лазаров и съдружника му са се скарали заради строителни проекти.

„Разследването е в ход. Ние ще проверим целия бизнес, защото не е нормално 2019 г. да има такива действия“, каза още той.

„Трима от преките извършители вече са известни и са задържани. Само единия от тях е криминално проявен. Нека ги задържим всичките, въпрос на време е“, увери Иванов.

„Преди да се случаят тези действия, въпросните извършители са били клиенти на заведението. Нападателите са били шестима, допълни главният секретар на МВР.

„Ако собственикът на заведението толкова се страхуваше, трябваше да се обади на МВР, а не да качва първо клип в социалните мрежи“, заяви той по адрес на Емануил Лазаров. Собственикът на елитния бар „Бесо”, известен с прякора Емо Негъра заради смуглата си кожа, се занимава със строителство, авиоуслуги и отдаване под наем на офис помещения. Лазаров притежава собствен хеликоптер, който управлява сам./ trafficnews.bg/


Още за: погром   заведение   група   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар