МВР пуска в употреба 20 нови камери за скорост с вграден изкуствен интелект

12 февруари 2024 13:15   1 коментар   2268 прочита


Двадесет нови мобилни камери за скорост ще бъдат разпределени в 19 областни дирекции на МВР. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи устройствата на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“.

Камерите са с изключително висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект, каза Стоянов. Той обясни, че това ще даде възможност да се засича скоростта едновременно на няколко автомобила, включително и в различните посоки на движение,  предаде БТА.

Работим по четири обществени поръчки за доставка на още около 280 мобилни и стационарни камери за скорост, добави вътрешният министър. Всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен канал към единния център за обработка на нарушенията. 

„Това е поредната стъпка, която прави МВР към победа в битката с пътния травматизъм“, каза министър Калин Стоянов.

По отношение събираемостта на глобите вътрешният министър съобщи, че през последните два-три месеца има повишаване на събираемостта с повече от 50 % в сравнение със същия период за миналата година. По думите му през последните две седмици МВР е успяло да събере малко над 7 млн. лв. от глоби, докато за същия период м.г. те са били около 4 млн. лв.


Още за: камери   път   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
12 Февруари 2024 19:31 | Е
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Супер да се кротнат тея изроди по пътищата малко от малко
Така и по малко пари за фуражките повече в държавата и разбира се дано има ефект върху шофирането на българинът
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар