МВР: „Гранична полиция“ ще проверя за невръчени глоби

04 декември 2023 13:18   4 коментара   3938 прочита


След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). Целта на мярката е по-голяма събираемост на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата, предаде Дарик.

Категорично опровергаваме медийни публикации, в които се казва, че личните документи на граждани са били задържани от „Гранична полиция“, докато не заплатят глобите си от пътни нарушения, посочват още от МВР. 
 

От Министерството напомнят, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва веднага на граничния пункт. Опашки обаче са се образували поради желанието на граждани да заплатят своите глоби веднага.

С цел облекчаване на пътния трафик по граничните контролно-пропускателни, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни няма да се изпълнява. 

Припомня ме, че от 16 октомври функционира системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата. 


Още за: полиция   граница   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
4 коментара
04 Декември 2023 14:27 | KREZ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

E niama takava durjava Machkat naroda


04 Декември 2023 19:39 | djumalia.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

prod1ljavame podmianata spokoino.


04 Декември 2023 20:25 | До KREZ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Стига сте ревали, живея във Франция от над 30 години. Ако имаш глоби, трябва да ги платиш, получил си ги у дома. Правиш се на умряла лисица, след месец става тройна глобата, след три месеца петорна и след това има избор:
1. Директно теглене от сметката ти.
2. Пращат писмо до работодателя ти, който да осъществи запор от заплатата ти и да плати парите на държавата.
3. При евентуално спиране запор на колата и връщане, когато се изплатиш, ако не след 45 дена продажба на търг.
Няма мърдане, няма отпадане по давност, така че не е най-зле в България.
В Германия е още по-зле, доколкото знам.
Плащайте си и бъдете спокойни...


04 Декември 2023 21:37 | KREZ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ti niamash predstava kak se raboti v BG
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар