МВР гледа записите с Инджова: Мъж не се вижда. Няма и свидетели!

03 август 2020 10:17   2660 прочита


От МВР дадоха подробности за инцидента с бившия премиер Ренета Инджова.

На 1 август, около в 18:15 часа в 05 РУ-СДВР е подаден сигнал от лицето Д.М., че Ренета Инджова, живуща в София, жк „Хаджи Димитър“, е претърпяла инцидент, при който си е счупила китката на лявата ръка. От видеозаписите, установени до момента, в района на местопроизшествието не е установено лице с подаденото описание.

Не са установени свидетели очевидци на деянието. От полицията още веднъж дадоха хронологията и фактологията по случая, извснини до момента и съвпадащи с казаното от медиците в "Пирогов". Във връзка с инцидента с Ренета Инджова е образувано досъдебно производство за престъпление, като то се провежда под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването е установено, че Инджова е откарана с таксиметров автомобил, придружена от М.Р и Е.Ш., в „Пирогов“. Тя е пристигнала в 10:20 часа на 1 август в болничното заведение. При прегледа се е оплакала от болка в китката на лявата ръка и болка в областта на левия глезен.

При снемане на анамнеза в лекарския кабинет заявява, че е паднала на улицата, където си е наранила ръката, след това е добавила, че е блъсната. При контролен въпрос, че ако е жертва на престъпление, трябва да се уведоми дежурния полицай в „Пирогов“, Инджова е заявила, че е паднала на стълбището, което е отразено и в амбулаторния лист - падане по стълби.

След проведени прегледи и направени рентгенови снимки е установено счупване в областта на лява гривнена става, като е извършена манипулация поставяне на гипсова шина. За болката в глезена е установено, че няма счупване и е препоръчано студени компреси и обезболяване. Ренета Инджова е напуснала болничното заведение около 11:20 часа на 1 август./glas.bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар