Мъртвото течение погълна 64-годишен софиянец на плаж "Арапя"

05 август 2020 10:17   3063 прочита


Огромни, високи между 1 и 1,5 м вълни са излезли на плажовете в Бургаския залив 64-годишен софиянец се удави на плаж "Арапя" този следобед. Въпреки усилията на спасителите да извадят давещия се мъж от капана на мъртвото вълнение, той е бил погълнат от морето, пише "Монитор". Мъжът бил на плажа със семейството си и с приятели.

Припомняме, че от няколко дни отвсякъде ни предупреждават, че морето в момента е изключително опасно, тъй като буквално се е обърнало и подводните течения повличат жертвите си за минути. Огромни, високи между 1 и 1,5 м вълни са излезли на плажовете в Бургаския залив. Вълнението дава знак, че дни след Илинден, както народното поверие казва, морето вече се е "обърнало" и започва бавния си преход към есента.

Лошите новини са, че в идните дни времето ще се влошава. Няма опасност от валежи до края на седмицата, но пък вятърът ще се усилва, а с него – и морското вълнение. До петък скоростта на въздушните течения ще достигне пика си за следващите 10 дни – над 17 м/с, характеризиран от синоптиците като "много силен" (62 км/ч) и ще смени посоката си от източен на североизточен, вкарвайки студент фронт.

Температурите ще се задържат сравнително стабилни – между 27 и 30 градуса, но пък с появата на вятъра, усещането съвсем няма да е за лято./kanal3.bg


Още за: течение   море   жертва   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар