Мним бизнесмен източи 37 бона от влюбена пловдивчанка

17 януари 2022 14:37   1 коментар   6062 прочита


Мним бизнесмен успял да изцоца 36 493 лева от пловдивчанка, с която се запознал в интернет. Мъжът, чиито инициали са А. К., застава на подсъдимата скамейка. Разпоредителното заседание по делото е насрочено за 19 януари, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Подсъдимият е от градче близо до Пловдив. Той ще отговаря пред Темида за това, че от края на март до средата на юни 2018г. е заблудил пловдивчанката, че се нуждае от различни суми пари, златни предмети и мобилни телефони. Когато тя нямала финансова възможност да му „помогне“, взимала пари от майка си, баща си и своя приятелка, предаде Факти.бг.

През цялото време мъжът обещавал да върне „заемите“, защото бизнесът му бил проспериращ.
Подсъдимият и пострадалата жена се свързали, чрез интернет сайт за запознанства. Двамата започнали първо да си пишат, като мъжът се представял с чуждо име и твърдял, че притежава охранителна фирма, което нямало нищо общо с действителността. Постепенно се сближил с пострадалата и започнали да се виждат всеки ден.

При една от срещите им подсъдимият казвал, че има бизнес отношения с богат чужденец, който имал намерение да развива дейност в България и трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане. После я лъгал, че му е необходим скъп мобилен телефон, друг път, че му е необходимо да събере сума от 10000 лв. за лечение на дете на негов приятел в чужбина.

Друга лъжа била, че поради срещите си с пострадалата е прекратил договор с охранявано от фирмата му лице и поради тази причина следвало да заплати неустойка в размер на 13 000 лв., После ѝ обяснявал, че е иманяр и че за да заработи металотърсача му е необходимо определено количество злато. Всеки път жената му се връзвала и му осигурявала исканите пари.

Впоследствие, когато той не върнал така наречените заеми, тя все пак се усетила и се жалвала в полицията. Тръгналото разследване установило , че историите, разказвани от мъжа, не са истина, и са били само и единствено с цел да вземе пари от наивната пловдивчанка. Делото е насрочено в разпоредително заседание.


Още за: бизнесмен   пари   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
17 Януари 2022 18:27 | Хххй
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Е това от жената няма по тъпо нещо ебах му майката а.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар