Миню Стайков е арестуван! Акцията във Винпром "Карнобат" има общо с нелегална фабрика, разбита преди месеци

05 септември 2018 11:38   4120 прочита


Работниците във фабриката са довеждани от Армения - работили са там и не са излизали, имало е спално помещение, кухня, фитнес и други

Преди няколко месеца ГДБОП и Спецпрокуратурата намериха нелегална фабрика за незаконно производство на цигари в Карнобат. Тя бе една от най-добре оборудваните в България. Печалбата е била по милион и половина лева на седмица, но това е изчислено по цени от черния пазар.

По шест милиона лева на месец е била печалбата по изчисления на легалния пазар“, това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев. „Дали случващото се днес във Винпром има връзка с това ще научите скоро. Не мога да кажа дали Миню Стайков е задържан ли не е.

По моя информация е задържан. Арестувани са и над 10 лица за 24 часа“, поясни още прокурорът, потвърждавайкиинформация на БЛИЦ, че предстоят арести на знакови бизнесмени. Удар! ГДБОП разкри огромна нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат По думите му различни неща свързват фабриката за цигари и Винпром.

„Работниците във фабриката са довеждани от Армения. Работили са там и не са излизали. Имало е спално помещение, кухня, фитнес и други. Сградата е сина на кмета на град Карнобат. Била е отдадена под наем“, уточни още той. „Работим по сериозни нива на организираната престъпност. Тогава не повдигнахме обвинения, защото задържаните бяха на ниво шофьор на ТИР, портиер, който е наемател на сградата и т. нар. „отцепка“, който е подсигурявал тръгването на тира. Постарахме се през последните месеца да работим сериозни и да стигнем до по-големите нива.

Утре може да чуете и повече имена. Имаме задържани над 10 лица. Правим акции, щом съберем доказателства, които ще издържат в съда. Нямаме за цел да задържим дадено лице и само да се снимаме с него“, каза още Гешев. „Не можем да кажем на даде лице „Стой си в България. Не ходи никъде до 20-то число, че ще те арестуваме. Визирам и хората от Франция. Те бяха на почивка, но сега е очевидно за всички, че се укриват. Така, че ако те бяха предупредени, че ще бъдат задържани нямаше да са в чужбина и нямаше да си оставят 10 милиона лева в касетите“, заяви той по повод случващото се около семейство Арабаджиеви. Гешев допълни, че спецпрокуратурата ще продължи да работи по начина, по който е работила през последните години и че не може да заяви със сигурност ще има ли други мащабни акции или арести на известни лица.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар