Марешки бяга като Галеви

02 юли 2015 13:22   2 коментара   17252 прочита
Веселин Марешки
Веселин Марешки


Веселин Марешки

Аптекарският бос Веселин Марешки може тихомълком да напусне България под носа на полиция и прокуратура, научи "България Днес". Повод за бягството му е предстоящото дело заради мелето пред варненската пицария „Ред Хот“. Запознати с разследването твърдят, че Марешки многократно е заявявал пред свои познати, че бъдещият процес може да го принуди да се засели трайно в чужбина. В същия момент той много пъти с споделял, че има намерение да си купи остров, където да се оттегли. Информация за евентуалното бягство на бизнесмена е засечена в подслушани негови телефонни разговори, твърдят близки до разследването.

Самият Марешки не пожела да коментира информацията. Репортер на вестника вчера го потърси по мобилния телефон и му изпрати съобщение, но отговор така и не последва.

Междувременно стана ясно, че разследването за мелето пред пицарията е пред приключване. Според запознати до месец предстои да се внесе и обвинителният акт. Твърди се, че в него Окръжна прокуратура – Варна, ще поиска осем години затвор за аптекарският бос. В случай че бъде осъден, Веселин Марешки може да загуби бизнес и имущество за стотици милиони левове. По закон при осъдителна присъда половината му собственост ще бъде конфискувана в полза на държавата. Според запознати Марешки вече е взел мерки. От известно време той е прехвърлил почти всичките си фирми на името на своя син. Останало му е само имане за 14 милиона, което прокуратурата вече поиска да бъде запорирано.

Срещу Марешки от няколко месеца има повдигнати обвинения в изнудване и причиняване на телесна повреда на длъжностно лице. Той се сдоби с тях, след като на 15 октомври миналата година полицията го арестува след скандал пред варненската пицария „Ред Хот“. При мелето бизнесменът заби юмрук в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов от Варна. Повод за спречкването е имотен спор между наемателя Асен Миланов и Марешки. Според обвинителния акт аптекарският бос поискал от Миланов да му плаща по 10 000 лева на месец, макар да не е собственик на помещението. За да го получи, заплашил наемателя на заведението Асен Миланов, че ще разруши пицарията му или ще я затвори. След отказа на Асен Миланов да плати Марешки незаконно спрял електрическото захранване и съборил част от стената. Според прокуратурата с това е нанесъл щети за близо 15 хиляди лева.

След многократни скандали Марешки и Миланов си уговарят среща на 15 ноември, за да опитат да се договорят. Предусещайки, че може да стане напечено, Миланов повикал на помощ като свидетел общинския съветник Костадин Костадинов, с когото са приятели.

"Изведнъж, без да сме си разменили нито дума, той скочи и ми нанесе крошета в лицето. Шокирани от постъпката му, полицаите веднага го арестуваха", разказа след екшъна Костадинов/Bgdnes.bg


Още за: В. Марешки   дело   меле   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
02 Юли 2015 17:52 | ура
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ура


02 Юли 2015 18:41 | инж. Веселин Попйорданов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"По закон при осъдителна присъда половината му собственост ще бъде конфискувана в полза на държавата"

ЕЙ ПИСМАК!!!
ПО КОЙ ЗАКОН???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар