Майката на Тоско със силни думи за убийцата на сина й  

07 юли 2020 06:22   3444 прочита


„Надяваме се на справедлив процес. Искам всички убийци на сина ми, които са участвали пряко или косвено, да получат заслуженото”, категорична e пред GLAS. bg майката на загиналия Тоско Александра Бозаджийска. 

Момчето беше убито от ултраси на гръцкия футболен отбор ПАОК през януари тази година в Солун. Смъртта на българина е в следствие на побой и прегазване от минаваща кола. 

Няколко дни след инцидента бяха задържани двама гърци, участвали в нападението. Те са под домашен арест. Тази седмица прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството. 

Оказа се, че шофьорката, която е прегазила младежа не е била случайно на мястото и е обвинена в умишлено убийство. 

"Искам всеки път, когато се сеща за случилото се, тя да вижда лицето на сина ми", заяви още майката на Тоско. 

 

„Има повдигнати по седем обвинения на още петима души от нападателите. Обвинени са за тежки телесни повреди, едро хулиганство и притежание на оръжие”, каза бащата на загиналия Тоско - Георги Бозаджийски. 

След 4-часово заседание в Солун, шофьорката е била оставена в ареста. 

„На шофьорката, която прегази сина ми, обвинението за непредумишлено убийство й е снето и е повдигнато такова за умишлено убийство”, допълни още той. 

Близки и приятели на Тоско Бозаджийски снощи положиха цветя и запалиха свещи в негова памет пред клубния стадион Христо Ботев в Пловдив. По този начин те почетоха паметта на младежа и показаха, че няма да бъде забравен. 

България прави паралелно разследване на смъртта на 28-годишния пловдивчанин. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът беше прехвърлен под специален надзор на Върховната касационна прокуратура. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар