Майката на Петко от Лясковец: Баретите ни нападнаха пияни

25 ноември 2014 10:52   1 коментар   9009 прочита
Майката на Петко е категорична, че синът й не е стрелял при акцията
Майката на Петко е категорична, че синът й не е стрелял при акцията


Майката на Петко е категорична, че синът й не е стрелял при акцията

Баретите от Специализирания отряд за борба с тероризма са били пияни по време на акцията в Лясковец, където загина Емил Шарков.

Това смята Стефанка Савова, майка на Петко, за когото се твърди, че е застрелял командоса. Според нея преди операцията колегите на Шарков са поливали до ранни зори рождения му ден. До редакцията на вестник "България Днес" тя изпрати писмо, в което посочва: "Да дойдат на 14 март в 5 часа сутринта. До 4 часа да ядат и пият на рождения ден на Шарков и в 5 часа росни-росни влизат със стълба в спалнята да ни убиват, и то без вина - това го няма в никоя друга държава".

Савова разказва, че след трагедията медиен интерес имало от много страни: идвали да правят снимки на опустошения дом едни пияни свине - от Холандия, Белгия, Швейцария, Германия и Америка.

Припомня, че след екшъна в Лясковец един месец не й било позволено да вижда сина си.

Петко остана 50% инвалид след акцията

"Той непрекъснато е питал жива ли съм", споделя майката на Петко. И твърди, че тя е викнала Бърза помощ, за да не изтече кръвта на Петко. Жената благодари и на лекарите, които направили всичко възможно да спасят сина й.

Майката на Петко продължава да твърди, че зад всичките им беди стоят съседи, които ги тормозели и завзели имота им:

"Правят го луд, него и мен, тия животинки, които дойдоха от селата, за да търсят работа в Лясковец, и сега са вече голямата работа. Баща ми и майка ми умряха, гледайки как са окупирали имота им. Силни на деня, на които не можеш да им кажеш и дума. От 3 дка двор няма вече и 1 дка. Шест години водих дела във Велико Търново... Уж спечелихме, но никой до днес не е идвал да премери двора ни, за да го заградим. Всеки влиза и си прави каквото иска. Едни заливат дръвчетата с отрови и те изсъхват, други обират плодовете, трети чупят оградата към училището. Разбиха ни къщата и изнесоха всичко".

Стефанка Савова оприличава нейната съдба и тази на сина й с тези на дисидентите отпреди 10 ноември. Според нея "силните на деня" са искали синът й да е в затвора, а тя в лудница и съжаляват, че съдът установи, че тя няма психически проблеми.

"Едно време комунягите изпращаха най-читавите българи в лагери и там ги изяждаха свинете. Сега ги пращат в лудници, за да не им пречим." И още: "Всички мафиоти и убийци се разхождат по улиците с по 10 висящи дела, необезпокоявани от никого, а моят син без никакво провинение лежи в затвора".

От писмото става ясно, че майката на Петко е обидена на отразяването на екшъна в Лясковец: "Единствените хора, които отразяват истински събитията, които стават в България, това сте вие. Много ви благодарим с моя син, защото много помия и кал беше хвърлена по нас. Доживях 76 години, за да чуя от родни журналисти, които ги издържахме да учат без пари, че съм спала със сина си, че съм му зареждала пушките, а той само стрелял. Че той е луд, шизофреник и убиец. Той нито е луд, нито е стрелец, защото въобще не е стрелял и ако искаше, щеше да убие някого".

"Това е самата действителност в България. Блазе на тия, която я напуснаха!", заключва Стефанка Савова в писмото, което е подписала като "една майка с разбито от мъка сърце по своя единствен син".

Редакцията е готова да даде право на отговор на всички, които се чувстват засегнати от темата

Петков бил отличник

Петко Савов Петков, стрелецът от Лясковец, бил примерен и силен ученик. Това става ясно от дипломите му от началното училище "Максим Райкович" в Лясковец и от Техникума по хранително-вкусова промишленост в Горна Оряховица, които е завършил.

Основното си образование Петко Петков завършва главно с петици и шестици. Четворки има само по химия и рисуване, а общият му успех е много добър 5.26. Той бил силен ученик и в техникума. Отново химията му била най-трудна и завършва с тройка, а по математика има 3.50. Прави впечатление, че дипломната си работа защитава с отличен, шестица има и по практика.

"Внимателен и съсредоточен е. Има логическа мисъл", е записано в педагогическите характеристики на Петко. И още: "Обича физическия труд и се включва активно при изпълнение на трудовите задачи".

Характеристиките и дипломите придружаваха писмото от Стефанка Савова. Според нея хората трябва да видят успеха, който е изкарал "един луд шизофреник".


Още за: барети   отряд   акция   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
25 Ноември 2014 15:16 | 1
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Има нещо гнило. Но не само в Дания. Прословутите гардове на Обама оцапаха звездното знаме. Какво остава за някой, който може да бъде купен за 200 лева.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар